Glavu gore, osmeh na lice

Odlučili ste da i vi postanete član kluba uspešnih? Odlično! Za početak, nipošto nemojte biti hvalisavi – ako želite da svojoj okolini date do znanja koliko ste postigli u životu, budite veoma diskretni i umereni, jer ljudi ne vole i ne poštuju one koji sami sebe hvale. Trudite se da naučite veštinu komunikacije, birajte reči, savladavajte strah od javnih nastupa i postanite dobar govornik. Ne govorite mnogo i brzo, budite jasni i nikad ne ogovarajte. Uvek pažljivo slušajte svog sagovornika. Nemojte samo odsutno klimati glavom i nestrpljivo čekati da on završi svoje izlaganje niti ga prekidati usred rečenice.

Sledeća bitna stvar je da budete informisani. U svemu, ako je moguće. Uspešan muškarac je pre svega dobro informisan i obrazovan. Svakodnevno pratite sva politička i kulturna dešavanja i što pre popunite sve rupe u svom dosadašnjem obrazovanju. Nabavite odgovarajuću literaturu i naučite što više o istoriji, književnosti, umetnosti, dobroj hrani ili vinima. Pokažite svetu da slobodno možete da se krećete u različitim društvenim krugovima.

Trudite se da uvek zauzimate pozitivan stav prema životu. Prestanite da kukate i da o svemu brinete. Ako želite da postanete uzor drugima, iz vas treba da isijava pozitivna energija. Glavu gore, osmeh na lice i preuzmite kontrolu nad sopstvenom sudbinom. Ako to sami ne budete uradili, niko vam neće pomoći u tome.

Na kraju, uvek se trudite da se ponašate pristojno. Obnovite svoje poznavanje bontona, jer svi poštuju osobe sa lepim manirima i dive im se. Zar je toliko teško izgovoriti jedno „molim vas“ ili „hvala“, ustupiti mesto starijoj osobi, otvoriti vrata dami, gledati ljude u oči kada razgovarate sa njima, ponašati se lepo za stolom i izbegavati psovke? Naravno da nije! Potrebno je samo malo truda i samokontrole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.