Gušenje ljubavi (2)

Žene nikako da se pomire s time da dobar deo muškaraca jednostavno ne voli da razgovara o osećanjima i da je veoma teško, gotovo nemoguće, boriti se protiv toga. Ipak, da ne bi ispalo kako smo asocijalni, volimo da razgovaramo o nekim drugim stvarima koje doživljavamo jednako intenzivno kao kada žene pričaju o svojim osećanjima. To što one nisu spremne da s nama podele užitak dok pričamo o automobilu koji nas oduševljava problem je kojim treba da se bave žene. Drugim rečima, razgovarajući s nama o politici, sportu i ostalim muškim temama, žene bi mogle da stvore osećanje povezanosti koje one doživljavaju kada govore o svojim osećanjima.
Njima se uglavnom diže kosa na glavi kada ih obavestimo da ćemo jedno veče preko vikenda provesti sa svojim prijateljima. Dobro prolaze one koje nisu previše stroge. Naime, potrebna su nam ta muška druženja bez žena, kada možemo da odemo u lokalni kafić ili na utakmicu. To ne znači da ćemo svakog dana biti sa svojim društvom – ni mi to ne želimo u tolikoj meri, ali dogovor uvek kuću gradi. U skladu s tim, utvrdite koji dan će biti dan za vaše prijatelje. Pri tom je podsetite da će i ona imati priliku da se vidi sa svojim prijateljicama. Najbolja stvar u odvojenim izlascima jeste to što ćete vašem odnosu dodati iskru, nešto zbog čega ćete više želeti jedno drugo. Pored toga, negovanje odvojenih identiteta održava u životu one delove vaših ličnosti koji su vas i privukli jedno drugome.
Imajte na umu da u godinama koje slede jedno uvek ostaje isto: vaše samopouzdanje zavisi od toga koliko ste dobri na poslu, u krevetu, kao otac. Ukoliko vas ona podržava u svemu što radite, male su šanse da se u vašem braku posle izvesnog vremena pojave situacije koje guše ljubav zbog koje ste odlučili da stupite u brak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.