U trendu

Hladni rat

Živimo u zemlji u kojoj reč tradicija nosi sa sobom epsku vrednost, a jedna od tradicionalnih vrednosti jesu i porodični i rodbinski odnosi. Mamin sin, tatina devojčica, mamina ćera, tatin sin, sigurno vam te reči zvuče poznato. Koliko često ste ih upotrebili da biste opisali karakter neke osobe? Odnos domaćih majki prema muškoj deci je specifičan, a veza među njima je jaka. Stoga nijedna devojka nije dovoljno dobra – svaka je potencijalna opasnost koja će upropastiti mezimče. Ne može se, naravno, reći da je svuda tako, ali ova pojava jeste česta.

Kako izbeći zamke ovakvih odnosa i kako sačuvati vezu od potresa uzrokovanih njima? Treba se setiti da i naše lepše polovine ponekad moraju da pretrpe stres zbog takve postavke stvari. Da li vam se bar jednom desilo da kažete ili pomislite: „Nije loša piletina koju je ona pripremila, ali u poređenju s maminom…“, ili: „Nisi loše ispeglala košulju, ali kako mama ume to da uradi, niko ne zna…“ Sva je prilika da biste nakon ovakvih primedbi mesecima jeli sendviče u izgužvanoj odeći.

Odnos svekrva-snaja je kao nekadašnji odnos SAD i SSSR-a: hladni rat velikih sila koji svakog trenutka preti da preraste u sukob nesagledivih razmera i posledica. SAD i SSSR razdvajao je ogroman prostor i najbolje je da tako bude i u ovom slučaju, izuzev retkih prilika porodičnih okupljanja. Tada ne bi bilo loše da vi sednete između njih.

A šta je s majkom vaše izabranice? Verovatno da vi protiv nje nemate ništa, ali je izvesno da osetite izvesnu neprijatnost pri pomisli da bi vaša izabranica za 20 godina mogla tako da izgleda, sa svim tim zasad neprimetnim manama: sitničavošću, nervozom, guranjem nosa u tuđe probleme…

Vama i vašoj lepšoj polovini zapravo ostaje samo to da se držite hrabro i dostojanstveno, svako svoje majke, ali pre svega i posebno jedno drugog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.