I mi starimo

Teško nam je da priznamo, ali je ipak tako – i muškarci stare. Neko se preda, sedne pred televizor i teši se pivom, drugi se bacaju na sport i vode računa o ishrani, a nije mali broj onih koji se drže recepta da svežinu u pedesetim godinama donosi samo dvostruko mlađa partnerka… Strah od starosti oseća i najhrabriji muškarac. Ukoliko se izuzetno dobro pretvarate da ne obraćate pažnju na to, dobro je, ali i tu treba znati pravu meru. Nemoguće je ne primetiti bore, svaku sedu, ili to da jednostavno više niste u stanju da „iščupate volu rep“. Najveći strah od starosti krije se u pitanju koliko ćete još dugo biti uspešni u krevetu.

Savremena medicina je svojim istraživanjima surovo srušila jednu dugo čuvanu tvrđavu – dokazala je da i muškarci ulaze u klimaks, kada seksualnost, to jest libido, polako počinje da slabi. Ženski klimaks opisan je do detalja, javno i bez mnogo milosti i biranih reči. Žene su proglašene za babe. Međutim, muškarci se nisu dali, doduše, kako koji.

Ima onih koji dignu ruke, ali ima i onih koji su uvek borbeni, koji kupuju bicikle i trenažere, trče, paze na ishranu, trude se da žive zdravo. Tu su i muškarci koji strah od starosti leče novim seksualnim avanturama, spremni da ne pitaju koliko ih sve to može koštati u životu. U međuvremenu su otkriveni i mnogi hormonski preparati koji savremenom muškarcu pomažu da se izbori sa gubitkom energije, osećajem gubitka snage, smanjenjem želje za seksom… Stigla je i vijagra, a za njom i druge slične pilule, razni implanti, pomagala koja umornom i palom junaku pomažu da se uspravi.

Godine i strah od starosti udaraju prvenstveno onda kada nastanu problemi u krevetu. Taj problem se ne rešava dovođenjem dojučerašnjih maloletnica u bračni krevet – svi vaši nedostaci koje starost neminovno pravi postaće još vidljiviji kada pored sebe budete imali nekoga ko je od vas mlađi tridesetak godina. Budite obazrivi sa starošću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.