U trendu

Imate li svoj mir?

Kada sagledamo uslove savremenog života, ponekad shvatimo da je za normalno funkcionisanje najvažnije ostati smiren, svoj, izboriti se pre svega sa samim sobom i svojim mislima, a tek onda prihvatiti sve druge izazove i boriti se za i protiv njih. Obaveze koje su iz godine u godinu sve veće mogu predstavljati neku vrstu prepreke. Razna su iskušenja za vođenje zdravog života: hrana, piće, neuredan život… Borba s tim iskušenjima ume da bude teška i duga. Međutim, uz pravu motivaciju, uz disciplinu i postojanje jasnog cilja, uz već stečene životne navike, i takve prepreke se mogu savladati.

Osećaj koji dolazi na kraju, kada se približimo cilju ili dođemo do njega izvandredan je i vredan svake žrtve ili odricanja. Svako od nas obavezan je da sebi postavi ciljeve, da preuzme odgovornost za njihovo ostvarivanje i za svoje postupke. Pri tome je važno pronaći i sačuvati u sebi mir, a jedini način za to je da se do tih ciljeva dođe poštenom borbom ili načinom koji ste sami izabrali. I sve što mnogo želimo može da nam se ostvari. Sigurno ste se i sami bar nekoliko puta u to uverili. Samo je važno dobro razlikovati realne planove i naše želje. Za to nam je potrebna dobra forma. Zadržavanje forme nije samo sebi cilj i svrha, već je posledica zdravog vođenja života. To podrazumeva svest o tome da način na koji živimo ponekad ume da bude potpuno nezdrav, a da mi sami toga nismo ni svesni.

Zbog toga je važno kroz život ići čiste duše, otvorenog srca i uma, i putem za koji mislimo da je pravi. To je put koji će i nas i ljude oko nas učiniti srećnim. Ne činiti drugome ono što ne želiš da oni učine tebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar