U trendu

Iskusan stil

U čemu je tajna odevnog stila koji je karakterističan za Britance? Možda u tome što ih nikada nećete videti kako panično trče na sastanak. To ne znači da imaju vremena na pretek niti da odlažu stvari, već da svaki njihov gest proizlazi iz uglađenosti. Muškarci od stila nikada ne razvijaju smisao za odevanje svesno. Biraju odeću prema instinktu, traže komade koji će im u potpunosti odgovarati. Ako nalazite odeću koja radi za vas i držite je se, to vas malo podiže od stilske gravitacije. Kad se osećate udobno u svojoj odeći, i ljudi se osećaju prijatno u vašem društvu.

Ako nemate ni vremena ni volje da kupujete malo i često, krenite u ozbiljnu nabavku dva-tri puta godišnje. Tako možete da prikupite gomilu stvari za koje ste sigurni da idu jedne s drugima, i da ne brinete da li će kravata koju ste kupili juče ići uz košulju koju ste kupili prošlog meseca. Ukoliko uglavnom idete sami u kupovinu, ne bi bilo loše da se s vremena na vreme konsultujete s ljudima u čiji odevni ukus verujete.

Čak i modni eksperti priznaju da nije lako kombinovati boje i šare. Zato je dobro učiti i iz tuđih i iz svojih grešaka. Muškarci od stila neće dozvoliti da ih na putu ka dobrom izgledu koče stara pravila i nekadašnje zablude. Uzmimo za primer karirani sako – on u principu ne bi mogao da se nosi uz košulju prugastog desena – ali to može da bude zaista mondenski u određenoj kombinaciji (naravno, ako vaš beskompromisni modni stav može to da podnese).

Nemojte se plašiti da spojite jednostavno odelo s karavatom geometrijskih šara. Košulje na pruge i karavate slažu se sjajno kada su u pitanju boje iz iste grupe. Pitanje stila obično ume da bude pitanje iskustva. Zbog toga nije na odmet da se s vremena na vreme pomalo „pravimo Englezi“, s obzirom na to da je britanska odevna klasika vremenom uspela da postane „kul“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar