Istine i zablude o vezama (1)

Možda ste bili u vezi za koju ste mislili da je ona prava. Međutim, eto vas – i dalje ste singl, i dalje skenirate horizont u potrazi za njom. Tokom tog skeniranja sveta i ljudi oko sebe čujete razne savete, neke koje već znate, neke koje prvi put čujete, neke koji zvuče kao apsolutna pravila, neke koji deluju kao potpune gluposti. Ono što uvek stoji kao izvesno i tačno jeste to da ne treba verovati svemu što čujemo. Važno je da se do istine stigne na bazi sopstvenog iskustva, a da se zablude izbegnu kao potencijalne pretnje za očuvanje ljubavi.
Svi mi želimo da verujemo da će nam srca zaigrati onog momenta kada ona prođe sobom i da ćemo tada sigurno znati da je upravo ona ona prava. Ali to se znatno češće dešava mlađim muškarcima nego odraslim koji već imaju neko isksustvo. Zapravo, što smo samopouzdaniji, manje je verovatno da ćemo poblesaviti istog onog trenutka kada ona uđe u kadar. Ne zaboravite da je Romeo bio tinejdžer kada je poludeo za Julijom.
Odsustvo ovakvih osećanja ne mora da govori ništa o nedostacima vaše devojke kao ljubavnog objekta, a mnogo o vašoj zrelosti. Naravno, ljubav iz vedra neba dešava se tu i tamo, ali ne čekajte baš na nju da se desi. Kao prvo, to nije garancija ni za šta. A drugo, mnoge žene koje vas ne ostavljaju bez daha na prvi pogled mogu i te kako da vas inspirišu u godinama koje predstoje. Cela ta stvar s glavom u oblacima je za klince. Muškarcu je potrebna partnerka, a ne neko ko bi ga učinio celim.
Druga česta zabluda kojom se mi muškarci međusobno plašimo jeste ta da je brak predaja. Neki tu ceremoniju vide kao čin kastracije, a ne kao venčanje. Naravno, u svemu tome nema apsolutno nikakvog smisla. Ne biti monogaman jeste omiljena muška ideja o muževnosti i – da, to jeste najzabavnija ideja muževnosti. Ipak, to je samo jedna verzija. Jednom kada postanete muž, otvaraju se mnoge druge mogućnosti za ispoljavanje faktora muževnosti. Muž je onaj koji brine, majstor za sve, onaj koji odbija napadače i, uz malo sreće, i otac. Sve su to uloge koje osnažuju mušku energiju – a da ne pričamo o tome da muževi imaju više seksa nego singl muškarci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.