U trendu

Istraživanje: Ćelavi muškarci najviše privlače žene

Većina muškaraca je vrlo osetljiva na svoju kosu i pri prvim znakovima ispadanja počinju da paniče. Neki pokušavaju da prikriju ćelavost drukčijom frizurom, neki troše na šampone protiv opadanja kose, a oni imućniji idu čak i na presađivanje. Ali, čini se da svi oni greše.

Novo istraživanje pokazalo je da su ženama najprivlačniji ćelavi muškarci, prenose strani mediji. Doživljavaju ih muževnijima, dominantnijima i snažnijima od onih sa kosom

Po istraživanju, čak dve trećine muškaraca izgubi bar deo kose do 35. godine, a njih 85 posto izgubi većinu kose do 50. rođendana. Nije potvrđeno zašto su ćelavi muškarci više seksi, ali postoji nekoliko teorija. Žene obično na muškarcu prvo pogledaju kosu, a ako nje nema, usmere se na oči. Na taj način ćelavi muškarci pre uspostave kontakt očima sa ženom, a on je ipak najvažniji. Još jedna teorija je da su ćelavci sličniji bebama, tako da u ženama probude majčinske instinkte. U svakom slučaju, skupo presađivanje kose ili kreativno češljanje nije potrebno za seksepil.

Što se tiče brade, tu nema izražene preferencije, iako je svima važno da kakvu god muškarac imao, mora da bude uređena i čista.

Napišite komentar