U trendu

Iza uspešnog muškarca stoje – četiri žene!

„Supruga Melinda, majka i baka sa majčine strane tri su snažne žene zaslužne što sam danas čovek kakav jesam“, napisao je Bil Gejts u uvodu teksta kojim predstavlja još jednu – učiteljicu Blanš Kafier.

„Kad sam je upoznao bio sam plašljivi dečak u četvrtom razredu osnovne škole koji je skrivao činjenicu da voli da čita jer je to bilo za devojčice, a ne za dečke“, nastavio je Bil svoju posvetu ženi za koju smatra da je uveliko uticala na njegov razvoj.

„Pitala me `šta volim da čitam i šta me interesuje` pa mi je predložila hrpu knjiga znatno kompleksnijih od onih koje sam čitao tad“, piše dalje na svojoj stranici gatesnotes.com.

Blanš, koja je malog Bila uzela pod svoje krilo, umrla je 2006., tek što je napunila sto godina.

Pokazala mi je da je u redu biti neuredni šmokljan koji voli knjige, pričali smo o njima i preko toga postali i prijatelji. Gledajući sad, jasno je da je zapalila dodatnu iskru za moju ljubav prema literaturi što je usmerilo čitav moj život. Želim joj posvetiti prostora jer pomogla mi je da pronađem snagu kada sam imao samo 9 godina. Neverovatno je koliko moći jedna osoba poseduje u oblikovanju života jednog deteta“, zaključio je, a prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.