U trendu

Izgledajte bolje – i to odmah!

Da biste znatno poboljšali svoj izgled, potrebno vam je vreme. Ipak, postoje i kratkoročna rešenja za „instant prolepšavanje“. Ne zahtevaju mnogo truda i velika je verovatnoća da ste dosad već čuli za njih, samo ih još uvek niste uveli u svoju svakodnevnu rutinu. Dakle, u životu svakog muškarca postoje situacije kada izgledu treba posvetiti dodatnu pažnju. Evo nekoliko lakih poteza koji će učiniti da imate više samopouzdanja.

Uradite nekoliko vežbi

Nekoliko vežbi pred sastanak sa devojkom vaših snova neće učiniti da se iznenada pretvorite u Žan-Kloda van Dama, ali ipak pomažu da izgledate bolje. Koncentrišite se pre svega na vežbe snage, poput sklekova i čučnjeva. Dugoročno, to će vam pomoći da zaista nabacite veću mišićnu masu. Ipak, prava prednost vežbanja neposredno pred važan događaj jeste u tome što ćete ubrzati cirkulaciju, izgledati zategnutije i imati više samopouzdanja. Vežbe bi trebalo da radite petnaestak minuta.

Konac za zube

Stručnjaci za dentalnu higijenu savetuju čišćenje zuba koncem najmanje jednom dnevno kako biste očuvali zdrave desni. U svakom slučaju, pre važnog sastanka ili izlaska, upotrebite konac za zube. Time dobijate lepši osmeh i eliminišete šansu da baš usred vašeg najzanosnijeg osmeha neko primeti ostatak hrane među zubima. Takođe, možete osvežiti dah specijalnim sredstvima poput vodica za ispiranje usta ili specijalnih sprejeva za osvežavanje.

Ispeglajte košulju

Nabori na košulji govore mnogo o vašoj ličnosti i ne, to nije nikakav dokaz da ste „opušten“ momak. Zato, ostavite peglu da se zagreje pet minuta i uputite se u usavršavanje ove veštine koja će vam i te kako biti značajna i u budućnosti. Proces peglanja trebalo bi da traje pet do sedam minuta.

Izglancajte cipele

Za svega dva minuta možete lepo očistiti cipele i tako ostaviti utisak osobe koja brine o sebi bukvalno od glave do pete. Ukoliko su prljave, izgledaćete aljkavo i, što je još gore, ostavljate utisak ne samo lenjosti već i pokazujete da vam nije stalo do toga šta okolina misli.

Odstranite višak dlaka

Kada je u pitanju maljavost, postoji nekoliko bazičnih problematičnih područja: obrve, nos i uši (ovde dlake ne smeju da vire) i zadnji deo vrata. Takođe, postoje i drugi delovi tela koji mnogo bolje izgledaju kada su bez dlačica, ali zasad se nemojte koncentrisati na njih jer zahtevaju više vremena. Da biste uvek bili čisti i uredni, investiraje u dobar brijač koji ima dodatke za nos i uši. U zavisnosti od toga koliko je maljavost izražena, sređivanje ovog tipa traje pet do deset minuta.

Nosite komad nakita

Mnogo muškaraca uopšte ne nosi nakit i na taj način propušta odličnu jednostavnu šansu da ostavi poseban utisak. Ipak, ukoliko smatrate da definitivno niste za nošenje nakita, investirajte u neki dobar sat. To je ujedno i vrlo praktično. Sa druge strane, ukoliko biste ipak voleli da eksperimentišete sa nakitom, nabavite narukvicu. To ne mora nužno da bude ogromna zlatna narukvica kakve viđate petkom uveče u „Grand paradi“. Možete se, recimo, odlučiti za onu od tanke kože. Pored toga, tu su i prstenje i lančići. Naravno, nipošto nemojte nositi nešto što nije u skladu sa vašom ličnošću i nemojte preterivati. Očigledan znak da ste preterali je kada ljudi primete najpre vaš nakit pa tek potom nakit devojke koja je sa vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.