Izgradite stil

Danas uopšte nije retkost da muškarci žele da budu šik. Takođe, nije retka situacija da muškarci, jednako kao i žene, postaju žrtve mode. Ipak, sumanuta trka za modnim trendovima neće pomoći da izgradite svoj jedinstveni i prepoznatljivi stil. Za početak, pomirite se s tim da ne mora sve što je trenutno moderno da pronađe svoje mesto u vašem ormanu.

Zato nemojte čekati važne trenutke. Da biste izgradili nov imidž i stil, potrebno vam je vreme. Nemojte menjati frizuru niti kupovati novo odelo pred odlazak na važan poslovni sastanak. Kupovine na brzinu obično se ispostave kao fatalne greške. Ukoliko ne nazirete svoj osobeni stil ni u naznakama, nemojte se obeshrabriti. Probajte, probajte i još jednom probajte. Ako želite da izgradite sopstveni stil u odevanju, sve morate da probate nekoliko puta. Važno je samo da stil gradite na dobrim temeljima. Prvo obezbedite dobru osnovu u svojoj garderobi – bolje je da se u vašem ormanu nađe svega nekoliko ne preterano napadnih odevnih predmeta izuzetnog kvaliteta nego mnogo šarenog bofla. Ne žurite! Ni Rim nije podignut za dan. Imajte strpljenja i budite uporni.

Pored svega toga valjalo bi da budete i samokritični. Nemojte kriviti ogledalo, ono nije krivo. Tek kada budete naučili da kritičkim okom posmatrate svoj odraz u ogledalu, naučićete da uklonite nedostatke ili da ih barem sakrijete kako treba ispod pravilno odabrane garderobe. Nemojte se stideti da kombinujete odeću koju ćete nositi. Ne razvrstavajte garderobu po strogim pravilima, godišnjim dobima ili materijalima. Budite i maštoviti. Setite se koliko slobode sebi umeju da daju žene. Trudite se da ne prihvatate tuđe savete. S prijateljima možete razmeniti poneko mišljenje o modi, ali na vama je da sami izgradite sopstveni i jedinstveni stil odevanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.