Jedan korak napred, tri nazad (1)

Setite se neke uloge Gvinet Paltrou pre nego što je postala devojka Breda Pita, ili Nikol Kidman pre nego što je postala supruga Toma Kruza. Ako imate dovoljno vremena za razmišljanje, setićete se. Ukoliko nemate, jasno vam je da u svakoj vezi pre ili kasnije dolazi do toga da jedan partner gura onog drugog u drugi plan. Činjenica je da se svako, bez obzira na to koliki je stepen zaljubljenosti, može naći u ulozi druge violine.

U želji da se iskoči iz gomile kako bi se privukla pažnja svih prisutnih, neko od partnera može doći i u situaciju da napravi (nimalo zlonamernu, pravdaće se kasnije) šalu na račun onog drugog. Ako je osoba s kojom ste u vezi obolela od sindroma „zvezda večeri“, možete se dovesti u poziciju da u odnosu na partnerku delujete ozbiljno, čak pomalo i dosadno. Najgora stvar koja u tom trenutku može da vam se dogodi jeste da u sebi prepoznate gunđalo, da se smanjujete iza leđa osobe koju volite. Takvo ponašanje može da bude odraz velike nesigurnosti – zbog nedostatka samopouzdanja ljudi pokušavaju da podignu sebi cenu. Tako to uvek biva. Kada nekoga učinite nesrećnim, vi se osećate bolje. Da li je to vaš recept za uspešnu vezu?

Zbog toga ne valja kriti svoja osećanja i uvek treba otvoreno pokazati kako ponašanje druge strane utiče na vas. Možda ne bi bilo loše da osmislite neki tajni znak koji će drugoj strani staviti do znanja da se zanela. Dakle, ako vi znate imena svih njenih rođaka, a ona ne može da se seti imena vaše majke, znaćete da ste druga violina. Ukoliko na to još dodate da ona zna šta je uradio pas njenog najboljeg druga tog dana, a nema pojma da ste vi dobili novo radno mesto… Zamislite se pa porazgovarajte s njom da bi se i ona zamislila. Nema potrebe da budete usamljeni u nedoumicama. Zbog toga i jeste u vezi, da biste mogli da delite neke stvari, bez obzira na to da li je reč o dobrim ili lošim stvarima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.