Kad žena umesto devojke postane „drugarica“

Zamka prijateljstva sa ženom koja vam se dopada jeste nešto u šta muškarci često upadaju. Dok vi svoje ponašanje smatrate zavodničkim, ispostavlja se da ona signale koje joj šaljete tumači na striktno prijateljski način. Ukoliko ste nedavno upoznali žensku osobu do koje vam je stalo i sa kojom ste otpočeli neku vrstu druženja, verovatno biste želeli da produbite svoj odnos sa njom, ali ne želite da ona vaše postupke protumači kao isključivo prijateljske. Igrice ovog tipa uvek su na klizavom terenu i zaista morate biti dobar igrač da biste stvar obavili kako treba. Izdvojili smo nekoliko osnovnih znakova koji ukazuju na to da se vaš odnos razvija u prijateljskom, a ne u romantičnom smeru.

Nema tenzije – nema ni romanse

Žena kojoj je stalo do toga da ostavi na vas dobar utisak verovatno će bar ponekad (ako ne i uvek) biti blago nervozna u vašem prisustvu. Stalno će sebi postavljati pitanja tipa: „Da li mu se sviđam“ i „Koji je njegov sledeći potez?“ To stvara određenu dozu tenzije i ona neće uvek moći da sakrije tu nervozu. Dakle, ukoliko se ona u vašem društvu oseća totalno opušteno i smireno, to nije nužno dobra stvar.

Ne smeje se vašim šalama

Smisao za humor je često na vrhu liste poželjnih osobina muškaraca. Nasmejati ženu je važna sposobnost čiju vrednost ne treba potcenjivati. Čak i ako nemate smisao za humor, ne znači da ste imuni na to pravilo. Ako joj se dopadate i ukoliko u vama vidi budućeg dečka, smejaće se vašim šalama čak i kad nisu smešne.

Pominje druge žene

Ukoliko počne da vam priča o drugim ženama, pomera pažnju sa sebe. Ako ste na žurki, a ona vam pokaže neku devojku u uglu i kaže: „Slatka je, zar ne?“, onda vas verovatno doživljava zaista samo kao prijatelja.

Ne poštuje vaše želje

Kako to da kad god izađete, završite u nekom butiku ili prodavnici cipela? Da li vas uvek vodi u svoj omiljeni kafić? Žena koja je zainteresovana za vas trudiće se da zadovolji i vaša interesovanja, a ne samo svoja.

Drži se podalje od vas u javnosti

Ako joj se ne dopadate, ona će izbegavati sve situacije u kojima bi okolina mogla da pomisli da ste vas dvoje zajedno. U skladu sa tim, izbegavaće klasična „romantična gnezdašca“ i mesta na koja izlaze zaljubljeni parovi. Dakle, ukoliko odbije poziv za izlazak na večeru, u bioskop ili kafić, onda vas je verovatno svrstala u kategoriju „drugovi, i samo drugovi“. Očigledan dokaz da ste (ne svojom voljom) uleteli u ovu kategoriju je ako ste na nekoj zabavi i ona sistematski izbegava da je prijatelji vide sa vama. Ukoliko je u „stealth“ modu, to znači da ne želi da njeno okruženje pomisli kako ima nešto sa vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.