U trendu

Kada se ljutimo?

Žene ponekad svojim vrdanjem i nespremnošću da priznaju grešku umeju da izlude muškarce. Situacije su brojne – u svakodnevnom životu ima ih na pretek. Žene nikada da pređu direktno na stvar…

Sigurno vam se desilo da je ona ogrebala kola pokušavajući da ih uparkira. Umesto priznanja da jednostavno ne ume da vozi kola, čućete njeno izvinjenje u kojem će vam objasniti kako ogrebotina zapravo nije velika i kako se uopšte ne primećuje ako gledate iz daleka. Zar ne bi bilo konstruktivnije reći da nije dobro procenila udaljenost stuba na suprotnoj strani, čime će bar malo skrenuti pažnju na to da ona ipak nije baš sasvim nepažljiva?

Muškarci su ubeđeni u to da su žene stalno u oblacima i zbog toga žensko priznanje krivice može da bude korisno samo ako ona zaista iskreno prizna šta je uradila. Laki smo i na njihove suze, što nam uopšte ne valja. Druga kritična situacija povezuje se s momentom u kojem ona ode u kupovinu i potroši daleko više nego što ste očekivali. Ne, to nije dovoljno precizno: potroši toliko da čak i samu sebe uspe da iznenadi. Onda počinje tirada gluposti: „Nisam mogla da odolim ovoj tašni, a ni čizmama, a tek komplet…“ Pre nego što ona završi sa listom, pitate se kako je moguće da nije kupila sve što je mogla u šoping centru.

Da je bar malo domišljatija, rekla bi: „Kupila sam ovu tašnu pošto sam znala da bi ti se dopala.“ To je već mudrije, jer mi, ma koliko savršeniji od žena bili, ipak patimo od sujete, pa ćemo pustiti da budemo upleteni u njen izbor – time će se pojačati i važnost našeg zajedništva. Na stranu to što ćete stezati kaiš narednih mesec dana… U suštini, uvek treba izbegavati gnjavažu i iz takvih situacija valja se što pre izvući. Reći tek tako: „Nemoj da se ljutiš“ ponekad nije dovoljno. Život bez svađa može da bude skladan uz male muško-ženske trikove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.