Kako biti zadovoljniji

U životu se uvek treba ugledati na ljude koji svojom inteligencijom, snalažljivošću, a pre svega trudom i na pošten način stvaraju sebi kvalitetan život, a pored toga čine i dobra dela, pomažu drugima ili im barem ne odmažu. Uspeh postignut poštenim odnosom prema drugima, vlastitom sposobnošću, pameću i radom siguran je način da se dostigne zadovoljstvo. Možda je to pomalo idealističko gledanje na stvari u današnjem svetu, gde vladaju moć, sila, interes, laž… I možda je to teži put, ali njega zbog teškoća ipak ne treba zaobilaziti. Ponajpre zbog toga što želja i volja da se pojedini planovi ostvare nikada ne smeju nestati.
Treba se učiti hrabrosti. Onoj hrabrosti koja nam je potrebna za prevazilaženje prepreka. Teže je sam odabrati svoj put nego pustiti da to drugi učine za nas. Upravo je to dobar razlog da baš tako učinimo. Važno je samo da u okviru svih silnih obaveza kojima se svakodnevno zatrpavamo imamo svest o tome koliko je bitno odvojiti malo vremena za sebe. Nazovite to molitvom ili meditacijom, bilo kako. Kako god se zvalo, to vreme je korisno budući da nam smiruje misli i menja nam prioritete. Zato svakoga dana i treba barem nakratko biti sam sa sobom i svojim mislima. To je najbolji i najjednostavniji način da se postigne organizacija života.
Istina je da muški ego ne želi da bude uhvaćen kao slab. Ali da bi se to izbeglo, potrebno je da se potrudimo ili da se u nekim slučajevima ponašamo drugačije. To je jedini način da pronađemo svoju zonu zadovoljstva bilo da se ona nalazi na poslu, aktivnostima u prirodi, vremenu koje provodimo s voljenom osobom ili s porodicom… U svakoj od ovih oblasti može se naći zona koja je i korisna i koja nam istovremeno pričinjava zadovoljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.