Kako da prepoznate slabog muškarca: Frojdov test otkriva da li je on spreman za brak i porodicu

Najslavniji psihijatar je osmislio tehniku koja nam pomaže da na jednostavan način zaista upoznamo novu osobu koja nam je ušla u život, koja je pritom posebno korisna pri proceni potencijalnog budućeg partnera.

Kada se zaljubimo često se osećamo kao da smo na sedmom nebu, ali tačno tu se pravi prostor za ozbiljne greške i propuste. Posebno zato što smo tada uglavnom u fazi idealizacije, pa nam ta osoba deluje kao savršeni partner koga smo čekali sve vreme.

Međutim, život ima tendenciju da veoma brzo rasprši naše iluzije i shvatamo da smo bili obmanuti, a to se posebno dešava u emotivnim odnosima.

Pre nego što sa nekim odlučimo da planiramo budućnost bitno je utvrditi da li sa tom osobom delimo iste planove i ciljeve, kakva je komunikacija i da li zapravo postoji zdrav razgovor o svemu, da li su osećanja jaka, kako prelazite prepreke i da li ste ujedinjeni u rešavanju problema, kako se razvijate, itd.

Za sve ove stvari važno je da kako vi, tako i partner bude mentalno jak i da li je spreman da se posveti odnosu.

Frojdova tehnika rešava sve

Sigmund Frojd je utvrdio i objasnio da jednom vrlo jednostavnom tehnikom možemo prepoznati da li je muškarac jaka ili slaba ličnost.

Ova procena nema, a bitno je naglasiti, nikakve veze sa statusom, novcem ili reputacijom nego isključivo i samo ima veze s njegovim karakterom.

Prema Frojdu, mentalna skala muškarca određena je problemom koji ga može izbaciti iz koloseka ili takta, a ukoliko želite da utvrdite to, treba da uradite sledeće:

Samo izgovorite stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim.

Važno je da uporno ostajete pri tom stavu, tvrdite bez premišljanja i posmatrajte kako se ponašanje muškarca menja.

Ako vidite da je počeo viče, mlati rukama, da se uznemirio, deluje besno, to ukazuje na znake slabosti.

Mentalno jak muškarac se ponaša drugačije
Mentalno snažan muškarac će vam jasno i smireno ponuditi nekoliko argumenata zašto je protiv tog stava, daće nekoliko mogućnosti za rešavanje problema. Iako će možda delovati zbunjeno, sigurno neće vikati na vas i činiti situaciju neprijatnom.

Doduše, ovu Frojdovu tehniku, možemo je nazvati i testom, možete isprobati na svakoj osobi, a sigurno je da može biti vrlo koristan alat za procenu osobe s kojom nameravate da planirate budućnost, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.