Kako do boljeg tena?

Šta bi rekli vaši drugovi kada biste im subotom po podne otvorili vrata u sobnom mantilu sa maskom na licu? S obzirom na tipičan obrazac razmišljanja kod nas, recimo da bi vas u najmanju ruku podozrivo pogledali, a vrlo verovatno i blago posumnjali u vaše seksualno opredeljenje. Imajući u vidu ovakve reakcije, većina muškaraca na ovim prostorima nerado razmišlja o raznoraznim novim kozmetičkim mogućnostima, iako im se one ovih dana nude više no ikad. Čak i ako se opredele da uđu u eksperiment ove vrste, radije će sa društvom pričati o fudbalu nego o tome da li je bolja maska za lice ona od krastavca ili od breskve.

Imamo u vidu da želite da izgledate lepo, ali znamo i to da verovatno ne pravite razliku između hidratantne i antirid kreme. Ipak, iako vas takvi bombastični izrazi plaše na prvi pogled, nega i nije tako komlikovana stvar. Za početak, dovoljno je da zapamtite da samo sapun za umivanje lica nije dovoljan.

Reč koju ste verovatno već čuli od pripadnica negovanijeg pola, a koja je za vas do dana današnjeg ostala misterija, jeste – piling. Vaša reakcija na pominjanje ove reči verovatno je – o, ne, sad ću još morati da od prodavačica u parfimeriji tražim nešto za šta i ne znam čemu služi i čije ime definitivno ne umem da izgovorim?!

Dobro, pređimo na muški način objašnjavanja: piling nije ništa složeno ni čudesno već vrši sasvim jednostavnu, ali važnu funkciju za zdravlje kože – uklanjanje površinskog sloja mrtvih ćelija. Da biste ga nabavili, ne morate da se blamirate. Sredstva za piling možete kupiti u svakoj apoteci. Takođe, danas je sve više prodavnica sa kozmetikom koje funkcionišu po principu supermarketa. Jednostavno uđete, uzmete korpu, ubacite u nju prvu flašicu ili tubu na kojoj piše „piling“ i pravac na kasu. Nije baš tako komplikovano za osobu koja ima više od dva zuba i tri godine, zar ne?

Da biste upotrebili piling, najpre navlažite lice vodom. Potom nanesite sredstvo, poželjno bi bilo nekim sunđerčićem, tj. lufom (mada nije i obavezno). Posle toga, poželjno je da nanesete neku kremu sa hidratantnim dejstvom kako biste sprečili sušenje kože. Čitav ovaj „proces“ oduzima oko pet minuta. Ipak, bez obzira na jednostavnost i brzinu postupka, piling je jedna od važnijih kozmetičkih procedura. Rezultati će biti vidljivi vrlo brzo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.