U trendu

Kako do posla?

Imate sve potrebne kvalifikacije i jaku želju da nađete posao. Dosad ste konkurisali u mnogim firmama i uvek su vas odbijali. Pitate se šta nije u redu i gde grešite. Dobro je ako ste spremni da uočite svoje greške kako biste onda pronašli najadekvatniji način da poradite na njima i ispravite ih. Potrebno je da što jasnije pokažete šta tačno želite, da pri tom ne očekujete previše, da budete uporni i da se dobro pripremite za prvi razgovor s pretpostavljenim.
Pre nego što počnete s listanjem poslovnih ponuda, razjasnite sami sa sobom šta biste tačno voleli da radite. Postavite sebi jasan cilj. Kada dođete na razgovor za posao, važno je da se poslodavcu predstavite kao osoba koja tačno zna šta hoće. Treba da znate da to što ste konkurisali u dve firme i sada sedite i čekate odgovor samo po sebi nije dovoljno. Šaljite svoju biografiju na adrese više različitih kompanija. I kada vas odbiju, neka vas to ne obeshrabri. Strpljivo čekajte pozive drugih poslodavaca i ne razmišljajte o izgubljenim prilikama, već o novim šansama koje vam se ukazuju. Važno je da budete svesni svojih sposobnosti, ali i mana. Ako imate nadobudan stav i predstavljate se kao genije za svaki posao, reakcije mnogih poslodavaca mogu da vas razočaraju.
Kada dođete na intervju za svoj prvi posao, važno je da tom prilikom istaknete samo ono što je suština. Ako želite da ostavite dobar utisak, a svakako želite, jer inače ne biste ni aplicirali za taj posao, bitno je da na pravi način prezentujete svoje stručno znanje i sve svoje sposobnosti. Zato se dan unapred pripremite za razgovor. Posvetite sebi dovoljno vremena za pripremu. Slobodno napišite na papiru sve što želite da istaknete i kažete o sebi. Bilo bi dobro da se raspitate i kod nekoga ko je već bio u istoj firmi na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.