najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kako godine dolaze…

Da li vam teško padaju godine koje dolaze? Grešite ako mislite da godine opterećuju isključivo žene; u savremenim okolnostima, one muče i muškarce. Kako ste proslavili poslednji rođendan? S prijateljima uz tortu i svećice, ili usamljeni i tužni što ne možete da zaustavite vreme? Da li želite da po svaku cenu sačuvate svoj mladalački izgled? Uspevate li da se pomirite s prolaznošću i da uživate u svakom životnom dobu?

Niko ne voli što stari, ali to ne treba posmatrati kao tragediju. Ne morate da slavite rođendane i ne morate da vidite nikakvu radost u godinama koje se gomilaju, ali ne treba ni padati u očajanje. Davno je prošlo vreme kada ste bili dete, kada su vas svi mazili i pazili i ispunjavali svaki vaš hir. Skupite petlju, stanite ispred ogledala i suočite se s novim borama koje se pojavljuju na vašem licu. Verovali ili ne, muška prednost jeste upravo u tome što na našem licu bore katkad mogu da izgledaju veoma privlačno.

Umesto da razmišljate o prošlosti, okrenite se prema budućnosti. Na kraju krajeva, možda detinjstvo i period mladosti i nisu bili baš toliko sjajni, možda i ne morate toliko da ih se sećate. Zrelost se prepoznaje kod ljudi koji s mnogo entuzijazma uživaju u životu i u svim prednostima koje donosi zrelo doba. Treba se u svakom smislu ugledati na one koji imaju pozitivnu sliku o starosti. Ako želite da i vi budete takvi jednog dana, već sada brinite o svom izgledu, ali ne opsesivno. Na kraju krajeva, jasno vam je da svako životno doba ima svoje prednosti i mane, i da svaki novi dan pruža novu šansu za stvaranje, napredovanje i uživanje.

Treba uvek imati na umu da vreme neumitno teče i da pojava sedih vlasi i bora ne bi trebalo previše da nas uznemirava. Ne morate voleti tragove koje godine ostavljaju na vašem licu, ali nemojte ni sakrivati godine. Starost jednostavno treba prihvatiti kao nešto neizbežno.

2 komentara
  1. Nataša Gajić

    Neizbiježno je ono što je suđeno, a sudbina kao i duša, poznato je, ne postoje, ma koliko se mi trsili da se prikažemo “Bogu na istinu”, kad za to, naravno, dođe vrijeme ili nas spopadne u tom nečasu da se ispovijedamo kojekome. Ima mnogo lijepih mijesta gdje se može pobjeći, jelte, kad nas nešto pritisne kao sad, na primjer i konkretno.

  2. Gavra Azinović

    Odlićan tekst, razbija nam crne iluzije o starenju. Lajtmotiv bi mogao za nas koji smo “terali kera” da bude “svaka noć je jednu boru dala”, a refren “voleo sam garave i plave”.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike