U trendu

Kako preživeti prevaru

Iako je u jednoj ljubavnoj vezi lako ostvariti skoro sve, uvek ostaje ono malo sumnje u partnerovu iskrenost. Često vam pada na pamet da ne treba toliko da joj verujete, ali prosto se plašite da zagrebete po površini i otkrijete da postoji neko drugi. Ipak, strah vam neće pomoći da sačuvate vezu, samo će vas iz dana u dan činiti nesigurnijim. Važno je da shvatite kako ništa nije nemoguće. Kada se prevara dogodi, ostaje samo jedno pitanje – da li da joj oprostite?

Posle prevare, prvo treba da se zapitate da li je još volite. Ako vam je još stalo do te ljubavi, pokušajte da rešite situaciju na pozitivan način. Dobro analizirajte kako i zašto se sve dogodilo, šta nije funkcionisalo u vezi, šta joj je smetalo… Ukoliko je ta ljubav postojala više radi zabave, onda takav sled događaja i ne treba da vas previše začudi. Ispitajte šta se tačno desilo. Ako je u pitanju bio samo poljubac, možda to i nije neki veliki povod za raskid, mada i iza poljupca može svašta da se krije. Međutim, šta ako je samo želela da vas napravi ljubomornim? Iako to deluje detinjasto, možda treba da joj oprostite. Samo ako je poljubac bio pravi ili čak nešto više od toga, imate dobar i pravi razlog za beskompromisan razlaz.

Vrlo je važno i od koga ste saznali za prevaru. Ako ste se sami uverili u to, onda vas ona sigurno ne zaslužuje. Ukoliko vam je sama sve priznala, to može značiti da joj je i posle svega ipak još stalo do vas. Međutim, ako ste za prevaru saznali od neke treće osobe, to je dobar povod da se zapitate na koga trošite svoje vreme. Koliko god da je ljubav jaka, znajte da je isto toliko i komplikovana. I najmanja sitnica ponekad može da pokvari sve i otera čitavu stvar u zaborav. Zato dobro razmislite. Ako je volite i skoro ste sigurni da to više nikada neće uraditi – oprostite joj.

Ipak, ne dozvolite da vas folira i iskorišćava, a to će vam se i desiti ako olako pređete preko prevare samo zato što mislite da bez nje ne možete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.