Kako se opuštate

U svetu u kojem vladaju stres i stresne situacije koje uznemiravaju čoveka ključno je pitanje kako naći dobru priliku za opuštanje. U stvari, više ni to nije toliko bitno, jer se problem uvećao u međuvremenu. Priliku za opuštanje je lako pronaći, ali je pitanje da li savremeni muškarac uopšte može da se opusti zbog tempa koji mu zadaje moderan život.
Oni koji se deklarišu kao previše emotivni imaju najviše problema. Njih svaka promena može da izbaci iz koloseka. Razlog tome je užurbanost i nestrpljivost koja se s poslovnog plana prenela i na onaj najvažniji – privatni. Onda je teško naći vreme za opuštanje, a i kada se nađe neki slobodan trenutak, introspekcija i duboko razmišljanje ne čine se kao dobro rešenje. U redu je ako volite da obavljate više poslova odjednom, dok tražite način da nešto obavite još efikasnije i još brže, ali budite uvereni da će vam pre ili kasnije sve to dosaditi. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što vas preterana žurba nije dovela do željenih rezultata.
Ne bi bilo loše da uključite racionalnost u igru. Malo hladnokrvnosti pokazaće vam da je moguće izaći na kraj sa svakim problemom. Niko ne voli neprijatna iznenađenja, a svi vole da uvek imaju kontrolu nad situacijom. Verujte samo u ono što sami vidite ili u ono što je naučno dokazano. Pošto je naučno dokazano da odmor prija telu i duši – počnite da ga praktikujete.
Ne morate da odlazite u šetnju i ne mora da vam prija boravak u prirodi, dovoljno je da umete da se "isključite" i da posvetite svu pažnju sebi i svojim potrebama. Budite otvoreni za nova iskustva i uvek spremni da proširite svoja saznanja o sebi i svetu koji vas okružuje. Neka vas ne interesuje samo ono što je na površini, budite pažljiv posmatrač i mudar sagovornik. Tragajte za smislom i trudite se da najpre shvatite sebe, a onda i druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.