U trendu

Kako se razgibavati na poslu?

Ukoliko dugo sedite za pisaćim stolom u kancelariji ili često radite na kompjuteru, imajte na umu da vam je vrat veoma ugrožen. Međutim, i tome se može doskočiti. Dovoljno je da svakoga dana po nekoliko puta uradite vežbe koje će sprečiti komplikacije na mišićima vrata.

Sedite uspravno na sam rub stolice, neka vam stopala budu na podu, a ruke na butinama. Duboko dišite kroz nos. Sledi rotacija ramena. Udahnite i podignite ramena ka ušima. Onda izdahnite i spustite ih nazad tako da napravite polukrug. Uradite ovu vežbu tri do šest puta svakog dana. Ne brinite, nećete izgledati čudno svojim kolegama iz kancelarije.

Posvetite pažnju i lopaticama. Ispružite ruke tako da vam dlanovi budu okrenuti ka spolja. Udahnite i vratite ruke nazad tako da laktove približite što više lopaticama. Izdahnite i ponovite vežbu pet do deset puta.

Zatim na red dolazi rotacija glave. Dok izdišete, okrenite glavu udesno. Ostanite u tom položaju 15 sekundi i dišite pravilno. Ponovite sve to, samo glavu okrenite na levu stranu.

Na kraju dolazimo do savijanja vrata. Uhvatite levom rukom puls desne ruke, ali iza leđa. Izdahnite, savijte glavu ulevo i vucite desnu ruku ka levoj strani. Ostanite u tom položaju 20 sekundi. Vratite se u početni položaj i ponovite to sa drugom rukom i glavom okrenutom udesno.

Ovim vežbama olakšaćete sebi naporne časove provedene na poslu, a fitnes koji primenjujete u svojoj kancelariji može da bude zanimljiv i više nego koristan svim vašim kolegama koje se izlažu istom naporu kao i vi. Važno je da budete odmorni i da nemate nikakve zdravstvene probleme kako biste svoj posao mogli da obavljate onako kako se to od vas očekuje – najbolje. Uz malo vežbe i vrlo malo muke a bez zamaranja napravićete sebi i svom telu prijatan odušak, posle čega ćete moći da nastavite sa radom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar