U trendu

Kakve farmerke se nose ovih dana?

Džins je definitivno vrlo praktična i udobna odeća. Međutim, većina muškaraca godinama nosi isti model farmerki, dok se tek manji deo pripadnika muškog pola opredeljuje za bilo kakve eksperimente u toj oblasti. Pitate se čemu eksperimenti kada već imate svoj omiljeni par u kome se osećate savršeno dobro?! Hm, recimo da bi devojke iz vaše okoline mogle da primete promene u vašem imidžu i da pozitivno reaguju na njih. Generalno, postoje tri vrste farmerki koje su hit za 2005. godinu.

1. Kada su moda i farmerke u pitanju, pank definitivo nije mrtav. Punk look je bio vrlo popularan na modnim pistama na kojima je prezentovano šta će se nositi ove godine. Uglavnom, radi se o farmerkama koje se blago sužavaju u području butina, dok se pri dnu blago šire. Obično su „pocepane“ na strateškim mestima i imaju pačvork. Pank stil podrazumeva izvesnu varijantu odrpanog stila. Što se boja tiče, probajte crne i svetloplave.

2. Druge farmerke koje bi trebalo da vas zanimaju ovog proleća jesu one koje podsećaju na radničku odeću. Ipak, budite obrazrivi – nisu sve „radničke“ pantalone „in“. Pokušajte da nađete one sa fanki elementima, dijagonalno postavljenim džepovima na butinama ili pačvorkom koji je upadljivo prošiven. Ove godine poželjne su sve vrste farmerki kojima je inspiracija retro stil. To ujedno znači povratak klasičnih levis farmerki. Kombinujte ih sa jednostavnim retro patikama i nekim dobrim kačketom.

3. Modni stručnjaci predviđaju da će se u narednih nekoliko meseci na velika vrata vratiti skejterski look. Zato, ukoliko želite da budete korak ispred kada su u pitanju trendovi, potražite malo šire, vrećaste farmerke u skejterskom stilu.

Pošto smo vam rekli šta treba da nosite, trebalo bi da vam napomenemo i šta ne treba da radite. Za početak, izbegavajte bilo koji džins koji na sebi ima previše detalja. Takođe, velike izbeljene površine na farmerkama kakve se standarno nalaze na kineskim pijacama ne pristaju više ni petnaestogodišnjacima, a kamoli vama. Lance i bilo kakav nakit na pantalonama ostavite za Britni, Madonu i njima slične. Nemojte preterivati i nositi farmerke koje liče na pokretni cirkus. Treba da izaberete one u kojima se osećate dobro, te da vi nosite farmerke, a ne one vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.