U trendu

Kakvi muškarci su seksualno privlačni ženama: Fizički izgled nije toliko bitan, ali ovo jeste

Mnogi muškarci nemaju pojma šta je ženama seksi, a najčešće pitanje koje muškarci postavljaju je kako učiniti da ponovo budu seksualno privlačni svojim ženama.

Počnimo s izgledom…

Ne postoji univerzalni fizički tip koji je ženama seksi, stoga rasprava o boji kose ili sličnim stvarima nema smisla. Jedini izuzetak od ovoga koji je vrlo uobičajen je da žene koje su fizički sposobne i aktivne odbijaju sedilački tipovi supruga kao i oni s prekomernom težinom.

Znači li to da je muškarac koji ide u teretanu seksi ženama?

Pa, ponekad, iako su nekim ženama momci koji su opsjednuti svojom fizičkom spremom neprivlačni. Sve u svemu, čini se da je ključna varijabla ovde biti aktivan i proaktivan. Ako na njegov odlazak u teretanu gledate kao na dokaz njegove motivacije, nagona i predanosti svojoj fizičkoj kondiciji i zdravlju, verovatno će vam se to činiti seksi. Ako na to gledate kao na način na koji se izvlači iz ranojutarnjeg čuvanja dece… pa to već nije seksi, već potcenjivanje.

Žene uopšteno privlače muškarci koji izgledaju kompetentni, efikasni u obavljanju stvari, oni koje mogu poštovati, pa čak i ugledati se na njih.

Nažalost za mnoge muškarce, ovo je danas prilično visoka letvica.

Sociološki govoreći, kada se od žena nije očekivalo da se školuju ili da zarađuju mnogo novca i kada su bile tretirane više kao deca, npr. u Americi sredinom 20. veka, ženama je bilo mnogo lakše da se ugledaju na prilično prosečne muškarce.

U današnje vreme, s stopama obrazovanja žena koja premašuje one kod muškaraca, mnogo je manje žena koje se povinuju svojim muževima.

Dame žele muškarce koji će ih impresionirati i koji su bolji u određenim stvarima od njih, bez obzira hoće li to one priznati. Neki od čestih komplimenata koje možete čuti od žena koje seksualno privlače njihovi muževi uključuju – marljivi, ambiciozni, motivisani, ‘mogu sve da poprave’, ‘najpametnija osoba koju poznajem’, znanje o temama koje žena ne poznaje mnogo, ali smatra smislenim i važnim, i ‘sve je radio sam bez pomoći’,…

Žene koje ne privlače njihovi muževi, često ih smatraju lenjima, detinjastima i pasivnima. U osnovi, žene žele muškarca kog poštuju, a poštovanje dovodi do privlačnosti.

Samopouzdanje je privlačno ženama, ali uz upozorenje da većini žena arogancija nije seksi u dugotrajnoj vezi. Ako je muž siguran u svoje sposobnosti na poslu, kod kuće ili u krevetu, to je sjajno i seksi, ali ako je arogantan ili misli da zna šta vam treba ili šta želite, bolje od vas, tada njegov seksepil opada. Slično tome, narcisi nisu seksi većini žena nakon tinejdžerskih, odnosno mladih godina.

Druga ključna varijabla je emocionalnost

Dame žele muškarca koji je u kontaktu sa svojim emocijama, i koji može i želi da izrazi koliko je voli. Kada muškarac ne govori mnogo o svojim osećanjima, teško je povezati i osetiti bilo kakvu strast prema njemu. Imajte na umu da to ne znači reći svojoj ženi koliko želite da imate seks s njom, iako će se mnogim ženama to dopasti u pravom okruženju. To znači reći joj koliko vam je važna, koliko i zašto je volite i koliko ste srećni što ste s njom. Ako ona nije baš verbalna osoba, onda ćete to hteti da joj pokažete na njenom ljubavnom jeziku. Pokloni, kvalitetno vreme – šta god to bilo.

Budite otvoreni i susretljivi i emocionalno velikodušni.

Ovo je još jedan način da budete proaktivni, a žene vole proaktivnost.

U krevetu mnoge žene smatraju seksepilnima muškarce koji preuzimaju odgovornost. Većina žena koje se osećaju kao da su izvršne direktorke svoje kuće ne žele da budu i glavne i u spavaćoj sobi. Naravno, ako je žena dominantnija u krevetu, to ćete već znati, jer će se po definiciji više tako ponašati…

Dominacija može značiti bilo šta, od muškarca koji direktno izražava svoju želju – žene vole muškarce koji otvoreno govore koliko ih žele – do potpunog dominantnog ponašanja u stilu BDSM-a.

Savet muškarcima je da nastave da povećavaju nivo svoje dominantnosti u krevetu sve dok se ne pojave pritužbe. Često to može postati malo ekstremnije nego što bi muškarac ikada predvideo da će ona uživati.

Međutim, seksualne su preferencije vrlo individualizovane.

Ako žena ne želi reći šta voli, pokušajte da joj pošaljete poruku tokom dana ili je pitati kada je najuzbuđenija i nesputana tokom seksa. Trebalo bi da bude očigledno, ali žena koja ne uživa u seksu s vama neće vas smatrati privlačnim ni izvan spavaće sobe.

Žene takođe smatraju dobro sređene muškarce seksi

To ne znači čist kroj ili određeni stil oblačenja. Međutim, ne biste imali pojma koliko puta žene govore da je loša higijena njihovih muževa užasna prepreka. Muškarci koji ne mirišu dobro, ne peru zube, imaju staru i otrcanu odeću i koji se ne tuširaju svaki dan velikoj većini žena neće biti seksi.

Kao žena mislite da bi to bilo očigledno i stoga bi mogle da se naljutite na njega što to ne radi, ali mnogi muškarci zaista nemaju pojma koliko njihove žene smatraju njihovu higijenu bukvalno odvratnom i kakvo je to seksualno odvraćanje.

Briga o deci i obavljanje kućnih poslova

Tužna je istina da pranje gomile suđa ili čitanje priča za laku noć muškarce ne čini seksi. Ove stvari ipak čine da se žena oseća voljenom i srećnom, što je može motivisati na seks. Ako ste proaktivni i odlučni, sami bez zanovetanja radite stvari po kući ili s decom, preduhitrite zadatke, disciplinujete decu na snažan i ljubazan način, i tako dalje, onda bi žena zapravo mogla iskreno da smatra ovo privlačnim.

Čini se da ovo ima više veze s motivacijom muškarca koji obavlja stvari.

Stoga, ako svojoj ženi masirate leđa, držite je za ruku, perete joj kosu pod tušem, donosite joj doručak u krevet, nosite joj dodatno ćebe kada joj je hladno ili šta god je njena specifična fizička potreba, tada će vas povezivati s pozitivnim fizičkim osećajima i biće spremnije na seks. Ovo nije baš razmišljanje o vama kao o seksi tipu, ali može dati isti rezultat, donosi YourTango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar