U trendu

Kalendar kućnih poslova

Bilo da je star ili nov, svaki stan zahteva pažnju i redovno održavanje. Problem je u tome što mi muškarci nemamo osećaj šta i kada treba da se uradi. Recimo, šta treba da preduzmemo da bi nam bojler savršeno funkcionisao i da ne bi trošio previše struje? Koliko nam je sredstava za čišćenje stvarno potrebno?
Krenimo od sredstava za čišćenje. Misterije tu zapravo i nema – potrebno nam je mnogo manje nego što mislimo, tek mali broj osnovnih stvari: univerzalno sredstvo za kuhinju, kupatilo, kadu, podove i pločice. Zgodno, zar ne? Jedno sredstvo za pranje sudova (ukoliko nemate mašinu za sudove, koja je jedan od najvećih izuma čovečanstva za sve muškarce koji žive sami), jedno sredstvo za čišćenje slavina i sredstvo za čišćenje prozora i staklenih površina.
Kad nabavite sve te preparate, potrebna je još kofa vode u kojoj ćete ih razblažiti, dobra krpa i, naravno, nešto dobre volje da uopšte započnete posao. Zbog čega je kod žena ta volja izraženija – ne zna se, ali je tako. No, da ne bismo ispali šovinisti koji smatraju da je krpa osnovno žensko oružje, s vremena na vreme moramo je se i sami prihvatiti… Naravno, ukoliko živite u paru, podela poslova je obavezna stvar. U tom smislu, pranje i upotreba sredstava za pranje obično pripada nežnijem polu, dok se vi morate prihvatiti onih malo "komplikovanijih stvari". Srećna okolnost je to što se one obavljaju na šest meseci ili jednom godišnje.
Eto nas tu kod bojlera s početka priče. Ispraznite ga da biste uklonili nagomilani talog i kamenac iz kazana. Tako ćete mu produžiti vek za sedam do 15 godina. Da ne bude kako ništa ne radite, podmažite mašinskim uljem brave i šarke na ulaznim vratima i na vratima garaže ako je imate. Posle toga, proverite da li su vam svi osigurači na razvodnoj tabli ispravni, a zatim možete da popijete pivo dok vaša draga sređuje kuhinju – ionako je taj prostor najrizičniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar