Karta samopoštovanja

Kojim god poslom da se bavite važno je da uvek pronađete način na koji ćete apelovati na samopoštovanje korisnika. Takav pristup daje najviše rezultata kod žena, posebno ako se bavite marketingom, jer upotrebom vaših proizvoda one treba da ostvaruju veću bliskost sa sobom i okolinom. To je osnovna ideja kada imate ovakav pristup reklamiranju – da navedete žene da se osećaju bolje i da više veruju u sebe.
Imajte na umu i to da potencijalni korisnik proizvoda mora da bude superioran. Obratite pažnju: u reklamama za proizvode protiv opadanja kose, za brijanje, kao i za preparate za ulepšavanje muškaraca uglavnom je prikazan neki atraktivan muškarac širokog osmeha. A pažnju muškaraca uvek je najlakše privući privlačnim ženskim telom u reklami, i time uticati na njegovu želju da takvu ženu ima kraj sebe. Ovakvom reklamom mu govorite da je može zavesti ako koristi vaš proizvod. U reklamama namenjenim ženama više se potencira romantika, jer je njima važnije da pored muškarca aktera osete sigurnost. Da bi se vaš proizvod dobro kotirao na tržištu, potrebno je da u njegovom reklamiranju koristite primere iz realnog života kako biste ukazali na upotrebnu prirodu vašeg proizvoda. Postavite priču u prvi plan, neka vaši promoteri predstavljaju proizvod iz ličnog iskustva.
Na kraju, ako možete da dobijete neku poznatu ličnost koja bi mogla da bude promoter vašeg proizvoda – odlično! Tako ćete postići kredibilnost i lakše ćete se povezati s kupcima. Međutim, budite pažljivi pri izboru poznate ličnosti i njenog povezivanja s proizvodom. Postoje slučajevi u kojima je izbor slavnih ličnosti koje su reklamirale određene proizvode bio u potpunosti kontraproduktivan. Zbog toga budite obazrivi i nikada nemojte potcenjivati moć koju u savremenom svetu poseduju reklame.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.