Klonirane lepojke – kog one privlače?

Da li mladići zapažaju da su devojke u najvećem broju slučajeva ne samo odevene identično već i u načinu šminkanja i oblikovanja kose liče jedna na drugu? To mora biti posledica identifikacije s estradnim zvezdama, raznim misicama i drugim idolima s neta i malih ekrana.

Kako se prema ovoj masovnoj pojavi jednoličnog preslikavanja idola, bar kad je reč o fizičkom izgledu, ali ne i jedino tome, odnose momci koje atraktivne i lepe devojke, pretpostavlja se, žele da upoznaju, privuku, dopadnu im se i ostvare dužu ili kraću vezu s njima?

Da li su i oni postali ravnodušni prema ovakvom imidžu, ili bi imali primedbe na kloniranje fizičke lepote i izgleda po uzoru na klišeizirane modele koje nameće estrada, televizija, ali i modni časopisi preplavljeni vitkim, razgolićenim, dugonogim, u bleštavu odeću odevenim i estetskom hirurgijom do savršenstva dovedenim ženskim telima?

Ulica i javna mesta na kojim se okupljaju mladi vrve od uniformisanih devojaka. Možda to momcima i ne smeta, možda oni u svakoj od tih devojaka pronalaze nešto posebno, neki skriveni šarm, neki stil, obrazovanje i inteligenciju.

Međutim, postavlja se pitanje gde je tu samosvojnost i osobenost, duhovni i emotivni sklop ličnosti. Danas je sve postalo deo želje da se devojke uklope u postojeće trendove. Ako se uzmu u obzir okolnosti u kojima su odrastale generacije na ovom podneblju, nije ni čudo što se isti problemi uočavaju i kod muškaraca. Zbog toga nikome ne smetaju klonovi estradnih zvezda.

Uzori mladih ljudi danas su postali potpuno neprihvatljivi. U svim medijima nude se sredstva za održavanje mladosti i lepote, dijete za skidanje i najmanjeg delića sala, sijaset načina da se postigne savršena figura i istovetna neautentična lepota. Moto „biti u trendu“ jeste obeležje ovog društvenog trenutka, a u zamku su podjednako upali i mladi muškarci i mlade žene. Težnja da se bude moderan, a ne originalan otvara put ka jednoličnosti i monotoniji, što ne može biti prihvatljivo ni za jedno normalno društvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.