Klub uspešnih

Odlučili ste da i vi postanete član kluba uspešnih? Odlično! Za početak, nipošto nemojte biti hvalisavi – ako svojoj okolini želite da date do znanja koliko ste dosad postigli u životu, budite veoma diskretni i umereni, jer ljudi ne vole i ne poštuju one koji vole da hvale sami sebe.

Trudite se da naučite veštinu komunikacije, birajte reči, savladajte strah od javnih nastupa i postanite dobar govornik. Ne govorite mnogo i brzo, budite jasni i nikada ne ogovarajte druge. Uvek pažljivo slušajte svog sagovornika. Nemojte samo odsutno klimati glavom i nestrpljivo čekati da on završi svoje izlaganje niti ga prekidati usred rečenice.

Budete informisani, i to o svemu, ako je moguće. Uspešan muškarac je pre svega dobro informisan i obrazovan. Svakodnevno pratite sva politička i kulturna dešavanja i što pre popunite sve rupe koje imate u dosadašnjem obrazovanju. Nabavljanje odgovarajuće literature nije veliki problem. Svuda možete pronaći podatke o političkim aktuelnostima, književnosti, umetnosti, dobroj hrani ili vinima. Slobodno se krećite u različitim društvenim krugovima i održavajte pozitivan stav prema životu. Pozitivna energija treba da isijava iz vas ako mislite da drugima poslužite kao uzor. Ukoliko to ne budete činili sami, niko drugi vam u tome neće pomoći.

Na kraju, uvek budite pristojni. Obnovite svoje poznavanje bontona jer svi poštuju osobe s lepim manirima. Gledati ljude u oči dok s njima razgovarate, ponašati se kako treba za stolom, izbegavati psovke… Sve to nije nimalo nemoguće, dovoljno je da uložite malo svog truda i rezultati će vrlo brzo izbiti na videlo. Imajte na umu i to da je dobar diplomata onaj ko uvek pamti datum rođenja neke dame, ali nikada zapravo ne zna koliko ona tačno ima godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.