Koliko ste hrabri?

Kako reagujete na nepravdu? Da li odmah naoštrite kandže i krećete u napad, ili radije mudro ćutite i ostajete po strani? Svako od nas u određenim situacijama može da postane heroj. Kakvi ste vi?
Najbolje je ako se instinktivno borite protiv nepravde, ali pri tom ne srljate u nevolje. To znači da ste promišljeni, da imate razvijeno osećanje dužnosti, a u opasnim situacijama intuicija može da bude od velike koristi. U redu je biti hrabar, ali ne treba biti ludački odvažan. Dobro je ako imate dovoljno strpljenja, dovoljno istrajnosti i dovoljno drskosti. Zahvaljujući tim osobinama, možete uspeti da se izborite sa svim problemima.
Stvarnost u kojoj živimo zahteva od nas da izoštrimo posmatrački dar, da umemo da procenimo situaciju, da razlikujemo laž od istine. Zbog toga je važno da vam um radi savršeno, jer ćete samo tako biti sposobni da pronađete izlaz i iz najtežih situacija. Na uvrede i provokacije uvek treba uzvratiti istom merom, bez dlake na jeziku. Ne treba filozofirati o univerzalnoj pravdi, treba hrabro braniti svoja ubeđenja, a ne tražiti slavu i počasti.
Ukoliko na sve to ne spadate u red onih koji su osvetoljubivi, ako ne žurite da kaznite one koji su vas povredili ili vam učinili nešto loše, jasno je da znate šta radite. Ponekad je dobro više verovati u moć malih gestova dobrote nego u velike, često prazne, priče. Važno je da umete da saslušate, da ohrabrite, da pružite ruku u nevolji. Otuda dolaze osobine koje se cene: poštenje, pravdoljubivost, skromnost i diskretna ali postojana hrabrost. Naravno, to ne znači da treba zatvarati oči pred problemima ili nepravdom. Važno je samo da pronađete najadekvatniji način za borbu s njima. Onda kada odaberete način, samo treba učiniti sve što je u vašoj moći da se problemi otklone i razreše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.