U trendu

Koliko ste lenji?

Šta mislite o ljudima koji rano ustaju i s prvim sunčevim zracima počinju da se bave nekim poslom? Da li mislite blago njima kad imaju tu sposobnost da maksimalno koriste sve svoje radne potencijale koji će im omogućiti da dalje napreduju, ili mislite da je užasno dosadno započeti nov dan ispunjavajući obaveze koje stoje pred vama? Uopšte uzev, da li spadate u grupu ljudi koja se slaže s maksimom da rad oplemenjuje čoveka?
Istina je da rad može da vas ispuni zadovoljstvom, uliva sigurnost, pruža priliku da se iskažu sve sposobnosti i kreativnost koja vodi ka ostvarenju ambicije. Bez obzira na to kojim poslom se bavite, važno je da ga obavljate s puno entuzijazma, da vam ne bude teško ako bude potrebno da radite prekovremeno jer čvrsto verujete da uloženi trud u jednom trenutku, pre ili kasnije, može da se isplati.
Da li je potrebno da rad zauzima toliko visoko mesto na skali ljudskih prioriteta? Ne treba preterivati. U redu je da budete vredni, da verujete u sebe, ali je pogrešno ukoliko na osnovu tog svog uloženog truda potcenjujete druge i količinu truda koju oni ulažu. S vremena na vreme ipak treba predahnuti, opustiti se, provesti vreme s prijateljima. Istina, nema osobe koja ne bi volela da ne radi, ali pošto je to nemoguće, valja prihvatiti činjenično stanje i truditi se da posao koji radite pojednostavite koliko god možete.
Večiti lenjivci uvek će vam reći da parola "rad oslobađa" može da stoji samo u koncentracionom logoru. Za njih je rad samo teret ili neka vrsta nužnog zla. Naravno, treba odmah da vam bude jasno da lenjost nije vrlina i da je nemoguće provesti ostatak života uživajući u slatkoj besposlici. Nikoga zaista ne zanima to što se vi na poslu osećate kao ptica u kavezu niti to što jedva čekate kraj radnog vremena kako biste pošli kući. Imajte samo na umu da je vreme provedeno na radnom mestu takođe deo vašeg života pa bi stoga trebalo da ga učinite što prijatnijim. Ako već morate da radite, pomirite se s tim i prestanite da se žalite i da na taj način drugima kvarite raspoloženje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.