Kosa vas otkriva

Vaša kosa, njen kvalitet, oblik i način na koji se šišate govore dosta o vama, i to ne samo o veštini frizera kod kojeg odlazite ili o praćenju modnih trendova već i o strukturi vaše ličnosti, o vašem životnom stilu, a ponekad čak i o zanimanju kojim se bavite.

Uzmite, na primer, muškarca koji ima brižljivo negovanu talasastu kosu čiji oblik podseća na verbalne veštine jednog diplomate. Imajte samo na umu da bi pripadnice lepšeg pola mogle da zaključe kako je ta mekana talasasta kosa mekana kao i karakter dotičnog muškarca. Nasuprot ovom tipu, muškarci sa dužom kosom uredno skupljenom u rep spadaju u redove zavodnika, ali ne onih beskrupuloznih, već među one koji su željni nežnosti. Ti muškarci obično još uvek u sebi neguju kult deteta; oni žele da osvoje sve žene, nisu zlobni niti agresivni.

U red muškaraca koje frizura svrstava u nepredvidljive spadaju oni koji imaju kratku i uzdignutu kosu. Takva frizura prvenstveno znači to da je on pravi muškarac. Strogost njegove frizure ukazuje na to da on ume da se kontroliše, iako u pojedinim situacijama voli da se prepusti slučaju. Vrhovi kose su najbolji pokazatelj njegovog karaktera.

Konkretni muškarci mogu se prepoznati po vrlo kratkoj i urednoj kosi. Oni nisu nasilni, a njihova frizura ukazuje na jasnu želju za poštovanjem postavljenih pravila. Ovde je obično reč o veoma praktičnim muškarcima. Muškarci koji nose frizuru srednje dužine, oni kojima kosa dopire do ispod ušiju, mogu se smatrati uravnoteženim. Oni u svakoj situaciji pokušavaju da budu što detaljniji i što precizniji, a činjenica da je kosa ipak duža nego što je uobičajeno ukazuje na to da je reč o tipu muškarca koji ponekad ne uspeva da uguši pobunjenički nagon. To možda zvuči pomalo kontradiktorno, ali je i ta kontradiktornost jedna od crta ovog tipa.

Zbog toga, obratite pažnju kada sledećeg puta budete išli svom frizeru i zatražili da vas ošiša na standardan način. Ne bi bilo loše da promenite frizuru i time sakrijete neke crte svog karaktera. Na taj način, ako ništa drugo, barem ćete nakratko moći da zavarate trag pred ženama…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.