Kratko, jasno, glasno

Poslovni odnosi sazdani su od uspešne komunikacije. Vaš način izražavanja jeste ono što će vaši poslovni partneri prvo zapamtiti. U poslovnim kontaktima prvi utisak je najvažniji, to vam je sigurno jasno. Ako želite da se što bolje pokažete, nije dovoljno da samo lepo i uredno izgledate, da imate uredno složene papire ili da posedujete zadivljujuće obrazovanje. Uz sve to jako je važno i kako govorite, kao i stepen gestikulacije na koju se oslanjate.

Istina je da komuniciranje postaje lakše ako su reči praćene određenim gestovima ili nekom facijalnom mimikom. Tako vaša priča dobija na intenzitetu, stvarate atmosferu. Ipak, ne zaboravite da je u poslovnom svetu najvažnija stvar da vas vaš sagovornik razume. Zato uvek treba težiti tome da budete što jasniji i precizniji i da ne rastežete priču. Na šta još treba obratiti pažnju? Sigurno nije na odmet ako u razgovoru sa sagovornikom malo pojačate ton svog glasa. Tako ćete odati sliku jake i samouverene osobe a i vaša priča će postati mnogo jasnija. Ako ste previše tihi, ako gotovo šapućete dok govorite, delovaće kao da ste se uplašili, a to vam nije potrebno.

Bez obzira na stepen opuštenosti poslovnog razgovora koji vodite, poželjno je da izbegavate žargon. Kada ste bili mlađi, takav rečnik vam je sigurno dobro pristajao, štaviše, možda ste mnogima zvučali interesantno. Međutim, vreme prolazi. U godinama kada gradite karijeru takav rečnik ostavio bi jako lošu sliku o vama. Poštapalice u poslovnom svetu nisu plus nego minus. Pored toga, potrudite se i da u toku priče ne pravite česte pauze praćene zamuckivanjem. Kada govorite, bolje je da malo ubrzate. Neka razgovor teče bez dugih pauza i ponavljanja – tako ćete ostaviti utisak vrlo odlučne i inteligentne osobe. Poslovna komunikacija nije problem ukoliko slušate najpre sebe, a tek onda svog sagovornika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.