U trendu

Kravata govori umesto vas

Oskar Vajld je napisao da je dobro vezana kravata prvi ozbiljan korak u životu. S vremenom, naravno, nije samo dovoljno umeti – vrednuje se i brzina kojom to umete da radite. Kako izabrati kravatu koja će vam najbolje odgovarati, koja će u potpunosti moći da isprati vaš imidž ili vašu ličnost?

Iako se modni trendovi menjaju, nikada nećete napraviti grešku sa standardnom kravatom – ona se vodi kao deo dokazane odevne klasike. Ovaj detalj, koji krasi muške grudi već tri veka, predstavlja odraz vašeg karaktera i temperamenta. Ukoliko spadate u red poslovnih muškaraca, trudite se da odaberete kravate sa dve boje kako biste ih kasnije lakše kombinovali sa košuljom ili sa odelom za koje se budete odlučili.

Ako kravatu volite da nosite kao deo svog neobaveznog ili sportskog stila, možete se odlučiti za nijanse u bojama prirode, kao što su oker, bež, terakota, drap ili neki zelenkasti tonovi – oni bi odlično mogli da se uklope uz džins. Ipak, ove kravate, kao i one u raskošnijim tonovima, nisu kravate za posao; one su pre namenjene trenucima uživanja, onda kada odlučite da se prepustite blagodetima života.

Ukoliko imate dovoljno poverenja u svoju partnerku, pa čak i kad je reč o odevanju, možete i njoj prepustiti izbor kravate koju ćete nositi kada ste sa njom ili sami. Žene inače vole da kupuju poklone svojim muškarcima, a pored donjeg veša kravate su jedan od najčešćih izbora koje žene rado vole da naprave. Naravno, to ne znači uvek da ona tim poklonom želi da vas priveže za sebe, već da želi da vam prenese neke emocije, nostalgiju ili neostvarene snove. Pored toga, verovatno će dodatno uživati kada budu skidale sa vas baš tu kravatu koju su same izabrale. Još jedna sitnica za kraj: žene smatraju izuzetnim ukazivanjem poverenja kada od njih zahtevate da vam vežu kravatu – to im pokazuje koliko su vam posebne i koliko poverenja imate u njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.