Kreirajte svoju muškost

Promene koje je donela kultura vrše jak pritisak na izgled i atraktivnost muškarca. Moda i kozmetika pomažu i preporučuju muškarcu da kreira svoj izgled i muškost, što je prosto neophodno u tokovima savremenog sveta. Političari i biznismeni drže se određenih šema koje im dozvoljavaju da funkcionišu ukoliko vode računa o svom izgledu. Vođenje računa o svom izgledu danas je veoma važno za muškarca koji gradi poslovnu karijeru, jer dobar izgled pojačava samopouzdanje, tako važno i u odnosima sa suprotnim polom.

To je dug proces – od spoljnog izgleda do promena u kulturnim navikama na osnovu kojih se ličnost gradi po uzoru na poznate idole. Zato muška kozmetika danas nije samo voda posle brijanja niti pena za brijanje već cela serija preparata za negu. Muškarci imaju želju da budu viđeni kao atraktivni, ali ne vole uvek da priznaju potrebu za kozmetičkim tretmanom, pa čak misle da to nije muški i da nepotrebno gube vreme. Mnogi pak vole da posećuju kozmetičke salone kako bi lakše mogli da prolaze kroz život. Oni moraju da vode računa o sebi, pa zato koriste različite tretmane i kozmetičke preparate.

Priroda je udesila da u svetu životinja muški pol obično ima lepše krzno ili perje jačih boja, a sve to sa ciljem da pripadnici muškog roda budu što upadljiviji i dominantniji. Caka je u tome da se priroda prenese na svakodnevni život. To znači da sve veća grupa muškaraca traži usluge kozmetičara, jer ih na to navodi savremeni način života, a najčešće posao koji obavljaju. Zbog stresnih situacija, mnogi muškarci vole da grickaju nokte, što nije elegantan gest, a ruke sa takvim noktima često stvaraju kompleks.

Brzi tempo života možda ne dozvoljava duže kozmetičke tretmane, zbog čega muškarci najčešće vole kratke a efektne tretmane: masažu i solarijum. Najvažnije je probiti led i prihvatiti nove navike. Muški se negovati ne znači gubiti na muškosti! To znači postati lepši, izgledati zdravije i biti sigurniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.