Kućna zabava

Dosadna i tmurna zimska atmosfera često vas može naterati da najveći deo dana provedete kod kuće. Iako mnoge baš takva atmosfera asocira na dosadu, za neke je to pravi trenutak da se posle dužeg vremena posvete malo i sebi. Ponekad je dobro ne osvrtati se na vremenske prognoze. Zabava u kući ne mora uvek biti loša. To vreme uvek možete da iskoristite pametno, pa makar i za predah od brze svakodnevice modernog života.

Opuštanje u krevetu je jedna od tih kućnih aktivnosti. Ne postoji osoba kojoj ne prija lenčarenje u krevetu. Uživajte u takvom trenutku, pustite glavu da se isprazni i osveži za nove ideje. Neretko se baš u takvim situacijama rađaju genijalne misli. Kad se dobro naizležavate, bacite se na veliko spremanje. Mnoge boravak u kući inspiriše da urade i nešto korisno. Počnite od ormara. Samo jedan sat biće dovoljan da pospremite svu garderobu koju posedujete, a osećaćete se bolje jer ste uradili nešto korisno za sebe.

Uživajte uz TV i dobru muziku po svom izboru. Varate se ako mislite da je uživanje tog tipa beskorisno. Dobar film uvek može da vas oraspoloži, a muzika koju volite da slušate sigurno će vas opustiti.

Obavezno pročitajte dobru knjigu. Sada je pravo vreme da skinete prašinu sa svih onih knjiga koje ste ostavili po strani zbog poslovnih i drugih obaveza. Izaberite onu za koju ste skoro sigurni da ćete je pročitati u jednom dahu.

Na kraju, ali ne i najmanje važno – postanite majstor u kuhinji. Slobodno vreme možete da iskoristite i za dobar kulinarski specijalitet. Ako baš i niste raspoloženi za neko komplikovanije jelo, sigurno vam neće teško pasti da napravite neki „lagani desert“ – brz kolač, voćnu salatu, puding ili frape.

Kada završite s majstorijama u kuhinji, ne zaboravite da pozovete svoje prijatelje – oni će vam ulepšati boravak u kući tokom zimskih dana koji vas sprečavaju da svi zajedno odete u neki provod van toplih stanova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.