Lekoviti dodiri (2)

Masaža vrata je još jedna prijatna stvar. Masiranjem ovog dela tela uklanja se napetost u mišićima vrata i kičme, jer se upravo tu akumulira sav teret prevelikih obaveza ili višak energije koji je nastao zbog raznih stresova. Nežnim pritiskom vrhovima prstiju kažiprsta i srednjeg prsta obe ruke partnerka treba da počne masažu pri dnu vašeg vrata i da se lagano penje ka bradi. Zatim, neka pokretima odozgo nadole miluje kožu ispod ušiju i na kraju neka nekoliko puta nežno pritisne mišiće koji se nalaze pri dnu vrata. Direktan pritisak na kičmene pršljenove treba izbegavati. Posle ove masaže, preporučljiva je masaža stomaka. Zašto? Da biste iz sebe izbacili akumulirani gnev. Neka partnerka položi dlan na vaš pupak i širokim kružnim pokretima masira tu oblast lagano se krećući ka rebrima.

S obzirom na to da se u donjim ekstremitetima taloži i psihički i fizički umor, koji je posledica različitih strahova, nesigurnosti i pesimizma, prijaće vam masaža nogu. Ako osećate da padate u depresiju, partnerka vam lako može povratiti optimizam nežnim milovanjem butina i listova. Masaža treba da se završi brzim ali nežnim kružnim pokretima otvorenog dlana po celoj ovoj oblasti.

Na kraju dolazimo do masaže stopala. Prema drevnom kineskom i indijskom verovanju, stopala su neka vrsta mape celog ljudskog tela. Pritiskanjem određenih tačaka na stopalu celom organizmu šalju se pozitivni impulsi. Milovanjem stopala postiže se maksimalno opuštanje i ravnoteža tela i duha. Pustite partnerku da dlanom jedne ruke blago miluje gornji deo vašeg stopala, a potom da nežnim pritiskom vrhovima prstiju izmasira ris. Zatim neka obema šakama obuhvati stopalo i lagano ga okreće udesno i ulevo i istovremeno pritiska petu. Pritisak ne sme da bude previše jak, kako se ne bi izgubio relaksirajući efekat ovakve masaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.