Lice nije za bacanje

Naša koža, gospodo muškarci, sasvim se razlikuje od ženske – grublja je, deblja i masnija. Pored toga, moramo se brijati, što nimalo ne ide koži u korist. Ipak, što se mora – mora se. Na starenje kože ne treba zaboraviti; to se, nažalost, i nama događa. Upravo zbog toga kožu treba negovati, što je u suprotnosti s imidžom grubog muškarca kojeg nije briga za fizionomiju.

Muškoj koži i muškom licu potrebno je isto toliko nege koliko i ženskom. Međutim, nijedan muškarac na svetu ni u ludilu ne troši toliko vremena na svoju negu kao što to čini prosečna žena. Muška koža je pod manjim negativnim uticajem hormona, ali je u većoj meri izložena štetnom uticaju okoline. Najveći neprijatelj naše kože jeste svakodnevno iritiranje prilikom brijanja. Kako pobediti ovog neprijatelja?

Treba imati potpun asortiman sredstava za negu: dezodoranse, antiperspirante, sredstva posle brijanja za različite tipove kože, sredstva za večernju i dnevnu negu… Srećom po nas, zbog velikog broja ovih proizvoda na tržištu, može se pronaći roba koja je kvalitetna a koja nije skupa. Kada kupujete sredstva za negu, bilo bi dobro da vodite računa o tome da ona budu iz iste kolekcije, i to ne zato što imaju istu mirisnu notu nego i zbog istog sastava proizvoda jedne marke.

Još jedna stvar kad smo već kod nege: kako rešavate problem sa dlačicama iz nosa? Bez obzira na svoje funkcije, one ne smeju da budu predugačke. Suviše je bolno čupati ih, a ne možete da ih tek tako pustite da rastu, jer ipak ne živite potpuno sami na svetu kao Robinzon Kruso. Najbolje rešenje je šišati ih. Za taj postupak ne treba koristiti makazice za nokte već specijalnu mašinicu. Njena okrugla glava će za nekoliko sekundi napraviti red u vašim nozdrvama, a aparati nisu mnogo skupi. Uostalom, zar postoji cena koju ne biste platili za svoj pristojan izgled?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.