U trendu

Ljubav u braku (1)

Trajnu formulu za srećan i dugovečan brak dosad niko nije uspeo da pronađe, ali jedno je ipak sigurno – iskren razgovor i obostrano razumevanje odlični su sastojci recepta za uspešan bračni život. Pored ljubavi, važno je i da partneri neguju zajedničke strasti prema nekom hobiju. Aktivno učestvovanje u životu bračnog druga veoma je važno za uspešan emotivni odnos. Zato su oni parovi koji gaje zajedničku ljubav prema, recimo, skupljanju starih novčića ili baštovanstvu ujedno i srećniji. Takođe, sticanje novog zajedničkog iskustva i deljenje želje za srećnom budućnošću sopstvene dece jesu temelj uspešnog braka.
Koje situacije najčešće dovode do razvoda? Pre svega neverstvo – ono je najčešći razlog zbog kojeg se partneri razilaze. Važno je da se bračne obaveze ozbiljno shvate. Međutim, živimo u društvu koje potencira promenu posla, kuće, prijatelja, pa i bračnih partnera. Druga stvar koja izaziva razdor jeste novac. Pravilno raspoređivanje novca u kući ključ je uspešnog braka. Parovi bi trebalo ili da zajedno brinu o kućnom budžetu ili da odgovornost preuzme onaj ko ima više smisla za finansije. Ukoliko jedan zarađuje, a drugi besomučno troši, ne misleći na kućne rashode, brak će se sigurno pre ili kasnije raspasti.
Zatim na teren izlaze rodbina i prijatelji. Kada bračni parovi imaju probleme, treba sami da ih rešavaju ili da zatraže stručnu pomoć, a ne da traže pomoć prijatelja ili rodbine. To može da bude mač sa dve oštrice, jer ljudska zavist često može da napravi pravi haos u vašem već poljuljanom braku.
Na kraju, tu je i podizanje dece. Deci su potrebna pravila dok ne nauče da vode računa o sebi. Kada jedan roditelj neprestano dozvoljava deci da krše pravila, dolazi do sukoba među supružnicima. Roditelji bi trebalo da se dogovore kako će da vaspitavaju decu i da zatim oboje složno slede ta pravila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.