U trendu

Ljubavna komunikacija

Loša komunikacija između partnera može da uzdrma svaku vezu. Do toga najčešće dolazi kada se oboje inate, sakrivaju osećanja i misli, izbegavaju svađe i plaše se da pričaju o problemima koji ih sve više pritiskaju. U ovakvim situacijama bežanje od stvarnosti je najlošije rešenje. Kroz krize prolaze svi parovi i uvek postoji dobar način da se one reše. Ako ovaj problem prepoznajete u svojoj vezi, nemojte se lako predavati.

Kada vam se ne dopada neka ideja koju je vaša partnerka predložila, recite joj to jasno, bez straha od rasprave. Važno je da odmah iznesete svoje mišljenje. Tako ćete problem rešiti odmah, bez odlaganja. Sve misli koje čuvate u sebi jednoga dana će prerasti u bes, što najčešće dovodi do bučnih svađa, pa i raskida. Ono što je najvažnije jeste iskren razgovor koji vodi ka rešenju problema. Nećete postići ništa ako počnete da prebacujete jedno drugom i da se prisećate nekih loših stvari iz prošlosti, ako budete ironični i svađalački raspoloženi. Jako lošu komunikaciju prouzrokovali bi i ružni izrazi, napadi i ucene. Ne zaboravite da za svaku raspravu treba odrediti pravo mesto i trenutak. Kada ste nervozni ili zauzeti nekom drugom obavezom, sigurno je da će u takvoj atmosferi loše završiti svaka rasprava. Nije poželjno da vaše probleme iznosite pred druge, čak i bliske osobe, koje to ne bi trebalo da zanima.

Na kraju imajte u vidu još jednu stvar: ako želite da vaš ljubavni život bude uzbudljiviji, izbacite televizor iz spavaće sobe. Oni koji imaju TV u spavaćoj sobi sigurno manje pomišljaju na seks od onih koji nemaju televizor pored svog ljubavnog ležaja. Budite uvereni da informativni program i emisije koje obrađuju dnevnopolitičke i ozbiljne društvene teme i probleme samo dodatno ubijaju želju za seksom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.