Ljubavne igrarije

Postoji li savršen odnos između žene i muškarca? Istina je da su oni napravljeni tako da funkcionišu u savršenom paru, jedno naspram drugog. Ako kao životni cilj postavite ostvarivanje ljubavi, postoji mogućnost da se napravi par blizak savršenstvu u smislu ostvarene komunikacije tokom koje i on i ona razvijaju svoje potencijale u potpunosti. Ljubav u ljudima izaziva ono najbolje; ona je taj magični faktor oko koga se sve vrti.

Osnovna predrasuda naše kulture je to da se ljubav izjednačava sa zaljubljenošću. Ljubav nije nešto što se može potrošiti pošto ona ima prilično večan kvalitet. Ona je do te mere savršena da ne može da prestane kao zaljubljenost. Živimo u jednoj narcisoidnoj kulturi koja neguje egocentrizam, pa je čoveku često važnije da neko drugi bude zaljubljen u njega nego da sam nešto uradi.

Nije uvek pitanje koliko nas drugi vole nego koliko imamo kapaciteta za ljubav. Ljudi najmanje znaju kako da se nose sa sopstvenim osećanjima. Oni projektuju svoje slabosti i svoje probleme na druge, bez mnogo spremnosti da to vide kao svoje sadržaje. Ne postoji partnerska relacija u kojoj nema optuživanja tipa: „Upropastio si mi život“, ali u svakom nesporazumu treba pogledati svoj deo problema. Nemoguće je da je uvek za sve kriva ona druga strana.

Zadovoljenje partnerke i iskreno interesovanje za njeno zadovoljstvo postoji kod onih muškaraca koji nemaju potrebu da lupe samo još jednu recku. Kad pronađete osobu čije mane možete da prihvatite, i ne samo da ih prihvatite već i da ih volite, jer one pripadaju baš toj osobi, onda ste napravili definitivan pomak prema ljubavi. U svakoj vezi nije najvažnije da kod osobe volite njene dobre strane, jer njih vole svi drugi ljudi, već i da volite njene mane. Kad se malo opustite, vidite da to i nije tako teško.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.