najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ljubavne i erotske uspomene

Ljubavna iskustva, bilo da su lepa ili ružna, nikada ne mogu da se zaborave. Da se potisnu – mogu. Ali, da sasvim nestanu iz sećanja – nikako. Zapravo, svaki sledeći put kada vodimo ljubav, sećanja na ranija iskustva imaju presudnu ulogu. A različita ljubavna iskustva različiti ljudi različito pamte. Ima onih koji imaju odlično pamćenje – oni se dobro sećaju svih erotskih doživljaja; ima onih čiji mozak registruje samo pojedine detalje, a ima i onih koji u želji da što pre izbrišu neprijatne uspomene rizikuju da zaborave i mnoge lepe doživljaje.

U suštini je najvažnije da budete svesni svojih dobrih strana, da umete sebi da priznate uspehe, ali i da umete da se nasmejete svojim promašajima. To ne znači da morate imati razvijeno šesto čulo ili da već od prvog susreta mora da vam bude jasno da li ćete se i koliko slagati s partnerkom u krevetu i šta možete od nje da očekujete. Mnogo je važnije biti radoznao i spreman za neke nove avanture. Sećanja na ranija seksualna iskustva trebalo bi da nas čine otvorenijim za nova uzbuđenja. To je možda i najbolji način da budemo sigurni u sebe i da bez predrasuda hrlimo u nove avanture s jasnom svešću o tome kada je i zbog čega dobro zastati i zaustaviti se. Nije retka situacija da se povremeno dogodi gubitak seksualne želje. Ni u tom slučaju ne treba upadati u paniku, jer baš tada naša sećanja na bivša erotska iskustva mogu da nam budu od koristi.

Sećanja na bivša velika erotska uzbuđenja mogu nam pomoći da lakše doživimo zadovoljstvo u trenucima kada seks postane monoton. A i to se dešava, ma koliko ga voleli ili seksualni užitak poredili sa skokom padobranom, uzbuđenjem prilikom istraživanja pećina ili vatrometom.

3 komentara
  1. Nataša Gajić

    Jednom, kad počnemo sa uspomenama, znači da već trošimo “nagomilane resurse nekakvog reptila u izumiranju”, tj. ono što nam je još preostalo u rezervi, ili nagomilano salo ili putem neophodnih proteina mišićnu masu… Pa, šta preostane od samih nas i na šta će to da liči, jedno na račun drugog i što nam je zaista potrebno: izgled i zdravlje naših dana, ne onih potrošenih, već tekućih i pretstojećih, da se zna. Ne slažem se sa ljubavnim uspomenama, ni u kom slučaju! Čak ni kad sam u dobrim odnosima sa samom sobom a pričam u sebi.

  2. Lili Rohr

    Upravo tako. Slažem se sa komentarom iznad, eh.

  3. Nataša Gajić

    Vidi se da je olovka bila muška… Što se žena tiče, one se sjećaju i “onog što se nikad nije desilo”.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike