U trendu

Lov na višak prostora

Zavirite u svoje ormane i tu ćete pronaći odeću koja vam je zimus bila veran prijatelj. Sada, međutim, ona predstavlja višak. Budimo realni, muškarac je manje-više sentimentalno biće, a faktor emotivnog vezivanja za stvari će vrlo često učiniti njegov orman spomenarom koji krije drage komade odeće koje već godinama niko nije nosio.

U ozbiljnom lovu na višak prostora u ormanu nema mesta za takve emocije! Neka, pre svega, objektivnost bude glavno oružje u toj borbi. Detaljno pregledajte svoju odeću, pa odstranite sve što je imalo izbledelo, promenilo boju ili formu, istanjilo se ili čak pocepalo.

Zatim zaboravite na potrebu da čuvate po nekoliko pari starih patika ili trenerki. Neki raniji sportski uspesi ne žive u vašem sećanju zahvaljujući jedino odeći ili obući u kojima ste ih postigli.

Držite se pravila „godinu dana“. Ukoliko neku stvar niste obukli nijednom u toku 365 dana, vreme je da je se zauvek rešite. Iako je moda ciklična stvar i izgleda da se u jednom momentu sve zaista i ponovi, ponekad je čekanje tog trenutka i gomilanje neupotrebljivih stvari ništa drugo do luksuz koji sebi ne treba dozvoliti.

Ujedno to može biti i prilika da pokažete svoju humanu stranu. Odeću koja vam iz nekih razloga više ne odgovara, a procenjujete da je u relativno dobrom stanju, poklonite nekoj od humanitarnih organizacija. Kada eliminišete suvišne stvari, vreme je da uredno složite preostalu garderobu u svoj orman. Neka se tačno zna gde šta stoji i gde mu je mesto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.