Ma, idem u teretanu od ponedeljka…

Možda ste videli bivšu sa novim dečkom. Moguće je da su vam dosadili uzaludni pokušaji da smuvate devojke koje redovno završe sa nekim tipom građenim bolje nego vi. Ko kaže da samo žene imaju ekskluzivno pravo na oplakivanje sopstvene sudbine i na opsesivne pokušaje da izgledaju bolje? Mušarci poklanjaju sve više pažnje svom izgledu, a vrhunac pokušaja da se izgleda bolje u domaćim uslovima jesu teretane.

U ovo doba godine sve veći broj muškaraca odbacuje način života po principu „dan za danom pred kockastim ekranom“ (kompjuter, televizor) i uporno se predaje pokušajima da svim spravama ovog sveta napokon oblikuje trbušnjake i bicepse. Čini vam se da svi sem vas rade nešto kako bi popravili svoju kondiciju? Čak je i komšija Laza sa drugog sprata dao 500 dinara za jednomesečnu članarinu u teretani na Konjarniku, pa se pitate što ne biste i vi.

Kucnuo je zadnji čas – napolju sija sunce, viđate gomilu momaka kojima tesne majice jako dobro stoje, dok se vi u očajanju hvatate za ono što je nekada bio „šarmantni pivski stomačić“, a danas je, vala, postalo problem sa velikim P. Možda ste došli u situaciju da ste bili ljuti zbog toga i možda ste se zarekli da ćete pokušati da stvari promenite nabolje, a možda su se u vaše planove uvukle magične reči – od ponedeljka?

Uvereni da ćete za par dana bukvalno promeniti život iz korena, bacili ste se puni planova i nade na kauč pored televizora. Dok tamo negde duboko u vašoj glavi čami ideja o vašem „boljem ja“, vi se ipak vraćate onom „realno ja“ – i dalje tamanite čips i nemilosrdno sa drugovima ispijate dvolitarske plastične flaše piva. Ima li izlaza iz začaranog kruga? Koji je put do srca žena koje ovih dana mile ulicama vašeg grada? Ako put do muškog srca vodi preko stomaka, da li put do ženskog vodi preko – teretane?

Za početak – batalite velike planove. Zaboravite na svakodnevno trčanje ulicama poput svog idola Rokija ili loše kopiranje „Može biti samo jedan“ serijala u domaćim uslovima. U naletima očaja nemojte se lepiti za razna „čudotvorna“ sredstva. Ono što vam u ovom trenutku nimalo ne treba jeste bacanje pola plate na neku mašinu koja će vas navodno preporoditi i izvajati od vaših mišića nešto u najmanju ruku dostojno antičkih bogova.

Radije investirajte u mp3 plejer koji će vam „praviti društvo“ pri trčanju. Ukoliko nemate para za mp3 plejer – čemu služe prijatelji? Besplatni su, zabavni, ne troše alkalne baterije i možete da razgovarate sa njima. Šalu na stranu, trčanje je dobro rešenje, a mi vam predlažemo da ga na neki način učinite zabavnijim. Za svakodnevno trčanje u pet ujutru zaista vam treba motivacija jednog Rokija. Pretpostavimo ipak da niste fanatik te vrste. Zato bi dobra muzika u ušima za vreme trčanja mogla biti spasonosni element, kao i redovni dogovor sa prijateljem koji nećete moći tako lako da izbegnete. U društvu je sve lakše, pa i trčanje.

Informišite se o lokalnim teretanama. Porazgovarajte sa momcima iz komšiluka o tome. Što je najvažnije – i naterajte sebe da odete u neku od njih. Ukoliko to stalno odlažete, navijajte „reminder“ na mobilnom telefonu i nemojte tražiti izgovore. Koliko god da ste zauzeti, sigurno možete odvojiti makar pola sata dnevno za sebe. Nemojte se paralisati mislima kako će vam u toj teretani biti dosadno, kako nećete uspeti da se snađete i kako to nije za vas. Mislite na Rokija u majici mokroj od znoja; mislite na zgodnu koleginicu sa posla; mislite na ravan stomak i čvrste mišiće.

Ne dozvolite da gubite nedelje i nedelje praveći nove planove – krenite u akciju što pre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.