Menjajte sve što vam smeta

Stara fitnes izreka kaže: kad god počnete da se grozite svog treninga, promenite ga. Međutim, ta izreka ne mora da bude povezana samo s vremenom koje provodite u teretani dok pokušavate da sagorite masne naslage i ojačate mišiće. Ona se vrlo praktično može primeniti na gotovo svaki segment našeg života. Važno je samo da se izazov postizanja promene ne shvati olako. Osećaj prezasićenosti rutinom treba sprečiti. U tom sprečavanju nipošto ne treba zabušavati, uostalom, kao ni s treninzima. Ako se zasitite neke životne rutine u bilo kom obliku, važno je da potražite nešto novo.
Da bi se ono što nam smeta moglo promeniti, potrebno je da postoje dva cilja. Jedan se odnosi na eliminisanje onoga što nam smeta, a drugi se tiče onoga što želimo da postignemo. Tokom procesa promene normalno je da svakoga od nas uhvati mrzovolja. To je osećaj zbog kojeg ne treba očajavati. Treba ga prihvatiti kao normalnu fazu koja, kako je došla, vremenom mora i da prođe. Naravno, mrzovolja neće nestati sama od sebe. Potrebno je ipak uložiti kakav-takav trud. Ako je potrebno da motivaciju dobijete sa strane, svima objavite koji ste cilj postavili pred sebe. Ne morate da date oglas na radiju, dovoljno je da svima koje poznajete date do znanja da ste odlučili da promenite neke stvari u svom životu.
U procesu postizanja nečeg novog i izmene onoga što vam smeta bitno je da svakoga dana imate vremena samo za sebe, bez obzira na porodične ili poslovne obaveze koje uvek mogu da iskrsnu. Ipak je reč o nimalo lakom procesu u koji ste se upustili i odluku da se bavite sobom niko ne bi smeo da vam uzme za zlo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.