Mladoženja

Prvo stanete na ludi kamen, a onda vas pametno nagaze belom cipelom dok sečete svadbenu tortu – i već ste na pola puta bez povratka. Povratka ima, doduše, ali je put nazad veoma komplikovan: sitna deca, socijalni radnici, alimentacija, meni kašike, a tebi viljuške… Zbog toga, bolje pamet u glavu dok je vreme.

Kada je vreme za ženidbu? Jesen. Pogrešno ste informisani, dragi moji. Mada je u jesen sve zrelo, za sve postoji izuzetak. Neko je zreo u sedamnaestoj, neko nije ni u šezdesetoj. Momenat zrelosti mogao bi da se opiše situacijom u kojoj pored vas za šank sedne izuzetno zgodna dugonoga plavuša sa grudima koje joj dodiruju bradu i napućenih usana i pita vas imate li upaljač, a vi joj samo kažete da nemate i okrenete glavu na drugu stranu. To je takođe trenutak kada sedite sa svojom ekipom u dva ujutru u kafani, društvo što na stolu, što ispod njega, a vi mrtvi trezni. To je kad golicate sitnu decu po parkovima, i to ne zbog mama nego zbog nekog osećanja koje ne možete da definišete, jer je sasvim novo. Svi ti mali posranci i drekavci odjednom vam postanu neverovatno simpatični…

Prvi uslov da napravite dobar potez ženidbom jeste taj da dobro poznajete kandidatkinje. Znači: iz kakvog miljea potiče, kakav joj je intelektualni bekgraund i, naravno, kako izgleda kada sa sebe skine krpice i šminku. Pitanje seksa takođe treba dobro pretresti pre braka, jer ako se tu ne dešava ništa uzbudljivo, kako će to tek izgledati kada vas sustignu neumitne bračne dosade?

Pravi posao sledi tek kasnije pošto valja stvoriti životne navike, tačnije nju treba prilagoditi sebi. Možda vam je potrebna domaćica, a dobili ste isključivu intelektualku koja očekuje da kućne poslove obavljate jedino vi. Ne moramo mnogo da se objašnjavamo, problem u ovoj situaciji je više nego evidentan. Kad malo bolje pogledate, bračni odnosi predstavljaju jednu veliku filozofiju u koju se nikako i nikada ne treba upuštati bez adekvatnih visinskih priprema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.