Moda za zimu

Dinamika smenjivanja sezona, a time i modnih trendova, neumoljiva je: baš kad vam se učinilo da ste se najzad sasvim opremili, eto iznenađenja – na vratima je bila jesen, i to samo kao kratak uvod u mnogo zahtevniju zimu. Čini se da bi bilo mnogo jednostavnije zaustaviti planetu nego promeniti modnu dinamiku.

Moderan muškarac će ove zime uglavnom morati da ignoriše svoju inače omiljenu tamnu paletu boja, zaboraviće teget i crnu, a sve to u korist prirodnih, zemljanih tonova. Čokoladnobraon biće, izgleda, glavna preporuka za izbor kolorita, a nećete pogrešiti ni ako se opredelite za istraživanje tamnije i muževnije nijanse karmincrvene. Karo desen je toplo preporučljiv, ima ga na pantalonama i na sakoima, a vraća se u modu i somot na smoking sakoima. Pravo ili veštačko, odlučite sami, ali krzno će ove zime biti neophodno u ormanu modernog muškarca. Krznene šubare predviđene su da izdrže svaki, pa i najveći minus u toku zimskih meseci.

Pročeprkajte po svojim ormanima ne biste li pronašli sakoe sa dva reda kopčanja – oni se takođe najavljuju kao veliki hit ove zime. Srećom, još se nije vratilo vreme oštrih linija i naglašenih ramena osamdesetih. Forme su uglavnom strukirane i bliže telu, sem kad je reč o pantalonama, koje ove zime, prema oceni modnih kreatora, treba da dobiju na širini.

U moru elegantnih ili sportskih, pa čak i ekscentričnih kapa, kačketa ili šešira neće biti previše teško naći baš onu koja odgovara vašem stilu. Mada je možda bilo moderno grejati ruke u džepovima prošle godine, ove sezone ništa vam neće vredeti ako na rukama ne budete imali dobar par rukavica od vune, angore ili kašmira.

Diktat sezone je i dobar kaiš, ne bilo kakav nego model koji se neće utopiti već će iskočiti, onaj čija je estetska funkcija mnogo ispred praktične. Nota stila, vrhunske elegancije ili jednostavno duhovit kič – odaberite sami.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.