Mundijal (1)

Žene to jednostavno ne razumeju i verovatno, s manjim izuzecima (a uvek čast izuzecima), nikada i neće. Fudbalska groznica počinje da trese sve nas i one tu ne mogu ništa da urade. Ništa ne vredi što vaša devojka, supruga ili, ne daj bože, tašta pravi planove za odmor u koji će uvrstiti i vas. Kao i velika većina muških saboraca, vi odavno niste tu. Vi ste na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, a posle celih osam godina naša reprezentacija je ponovo učesnik najvećeg fudbalskog spektakla… Umesto da planiraju odlazak na more, vašim ukućankama bilo bi pametnije da vam donesu pivo i da ne guše preterano! Ipak, žene ponekad umeju da budu toliko naporne da im zbog toga treba dodeliti ne žuti nego odmah crveni karton.

Kako da ih predriblate i fudbalski medeni mesec provedete u fotelji s pivom i pravim društvom? Borba neće biti laka; poput naše reprezentacije moraćete opasno da se borite za svoje mesto pod suncem… Zbog toga je izuzetno važno da pripremite teren na vreme. Imate sasvim dovoljno vremena da počnete da se divite svojoj devojci ili supruzi a da ona i ne posumnja u prave razloge vašeg komplimentiranja. Dakle, delite joj komplimente, hvalite sve njene napore, svakodnevno joj pričajte ne da je vredna nego da je najvrednija na svetu. Tako ćete možda lakše doći i do onog piva o kojem smo govorili na početku. Naravno, nipošto joj ne spominjite fudbal, jer su žene intuitivna bića – odmah će posumnjati da smerate nešto opako, a onda zbogom prepuštanju fudbalskim prenosima, nećete moći da živite od nje.

Ukoliko je vaša izabranica opasan igrač, nema vam druge – raspitajte se koji hoteli daju popust za dame dok traje SP (mora ih biti) i predložite joj da otputuje s drugaricom, decom ili majkom da se odmori i napuni baterije. Istina, od donošenja piva u toku trajanja utakmice u tom slučaju nema ništa, ali šta je to zarad malo mira u kući kad počne utakmica?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.