Mundijal (2)

Planiranje nesmetanih uživanja u prenosima fudbalskih utakmica zahteva vešto taktiziranje. Upozorite dragu na to da većina kolega s posla uzima odmor u junu i da vas zbog toga očekuje malo više prekovremenog rada. Zatim svakodnevno, po završetku radnog vremena, zauzmite mesto u bašti nekog kafića (većina je već uveliko instalirala TV) i uživajte. Ako vaša dama počne da vas zivka na mobilni, možete da je „zakucate“ pod izgovorom da ste pretrpani poslom, ili da vam je šef upravo ušao u kancelariju. Ukoliko vas bude otkrila, poraz podnesite muški. Obećajte da ćete srediti kuću, zalivati cveće ili preuzeti na sebe neki drugi kućni posao – ali tek posle Mundijala!

Imajte na umu da lepši pol nikada nije bio imun na lepe poklone. Obasipajte je pažnjom i sitnim nežnostima, a zatim iskoristite romantičnu atmosferu da joj predložite da u junu budete „voljno“ zbog fudbala. Pozovite se na ljubav, razumevanje, slobodu, poverenje i toleranciju. To su reči koje otvaraju sva vrata, a kada je u pitanju Mundijal, ne smete prezati ni od kakvog oružja. Ukoliko ništa od tih lepih reči ne bude upalilo (mada lepa reč i gvozdena vrata otvara), nema vam druge nego da se naljutite. Opšte je poznata stvar da je napad uvek najbolja odbrana. Ne čekajte da vas devojka ili supruga napadne zbog fudbala – napadnite vi nju! Budite vi taj koji će prvi krenuti u ofanzivu. Smislite neki razlog, može da bude i glup, ali važno je da izazove grižu savesti u dovoljnoj meri kod nje.

Dok ona na sve ženama svojstvene načine bude pokušavala da vas odobrovolji, vi se (onako usput) setite da bi vam baš izuzetno prijalo da se u toplim danima osvežite uz pivo i fudbal sa starim prijateljima. Nije da je u pitanju šah, ali bi ovakav vaš vešt potez zaista mogao da je matira, i to velemajstorski!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.