U trendu

Muškarci se neguju

Emancipacija žena dovela je do toga da i muškarci konačno otvoreno mogu da kažu da vole da vode računa o sebi i da posvete mnogo pažnje svom licu i svom telu. Danas se uveliko govori o tome i retki su oni koji se ne slažu sa time. U negu o kojoj je reč spada, na primer, i bojenje kose, što je već toliko popularno da više niko i ne obraća pažnju na to – bar ne onaj ko je civilizovan.

Nije nimalo slučajno što su velike kozmetičke korporacije koje se brinu o lepoti počele da lansiraju čitave kozmetičke linije namenjene isključivo muškarcima. Te preparate kupuju i žene i devojke, ali ne za sebe već za svoje partnere, muževe, ljubavnike, koje doživljavaju kao negovane muškarce. Uostalom, ko danas ne voli da izgleda dobro? Izgleda da smo tu naviku s vremenom „pokupili“ od žena, koje se negom i lepotom bave na ovaj ili onaj način od kada je sveta i veka.

Muškarce više nije sramota da odlaze u šoping u neku dobro snabdevenu parfimeriju. Više ne mora da se izmišlja izgovor: „Kupujem devojci neki parfem, pa sam došao da vidim“; sada se po ulasku u svaku parfimeriju primećuje bar tridesetak preparata, a tu si i kreme protiv bora, losioni za učvršćivanje mišića, pa sve do preparata za akne ili krema za depilaciju. To nije sve: setite se Dejvida Bekama, koji je u jednom trenutku skupio dovoljno hrabrosti da namaže nokte crvenim lakom. Viktorija ga je sigurno podržala u tome – nema druge. Tada je pao i poslednji tabu: čak i mačo muškarci, seks simboli, mogu sebi da dozvole poigravanje sa muškošću koje ih neće uništiti.

Da li bi šminka činila muškarce seksepilnijim? Teško je reći. Ta pojava još uvek nije toliko česta da bi se mogla sprovoditi merodavna anketa. Na kraju krajeva, treba imati na umu i to da su žene tek počele da prihvataju muškarce koji se depiliraju i koji neguju svoje lice kremama, a kosu boje u drugu boju od one koja je prirodna. A ko je prvi počeo da se doteruje?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar