U trendu

Muške godine (2)

Prema mnogim istraživanjima koja su vođena o muškarcima, našem ponašanju i našoj psihologiji, period oko 27. godine života najprelomniji je u svesti većine muškaraca. Kada u tom periodu naiđemo na "dobar plen", dolazimo u konfliktno stanje. Ne želimo da izgubimo dobru ženu koja je spremna da ostane kraj nas, ali ne želimo da izgubimo ni sve one druge opcije koje nam život pruža. To je vreme kada već imamo prilično realan stav prema vezama; vreme kada tražimo jednakost i ravnotežu. Srećom, današnji muškarci više ne moraju toliko da se trude kako bi osigurali seks, te tako ne moramo stalno da budemo na liniji fronta – šarmiraj, zavedi, osvoji.
Budući da je tada već u velikoj meri izgradio svoj seksualni identitet, muškarac u kasnim dvadesetim čini sve kako bi žena i njeno zadovoljstvo bili na prvom mestu kada dođe do akcije ispod pokrivača. Naravno, od partnerke se zahteva da ima sve ono što i mi imamo u tom trenutku: ideje, stavove, karijeru i život. Smirivanje uz jednu ženu čini nam se kao dobra ideja – ionako većina naših prijatelja tada uživa u blagodetima ozbiljnih veza. Kako vreme prolazi, s početkom tridesetih, društveni život više i nije toliko buran, a krug prijatelja postaje uži i intimniji. Smirujemo se jer smo dotad imali sasvim dovoljno vremena i slobode da izgradimo karijeru i iživimo svoje snove. Ovo je možda i idealno vreme za ženidbu – dovoljno smo iskusni, a nismo "istrošeni", mada se s pravim vremenom za brak nikad ne sme igrati na sigurno.
U svakom slučaju, period ranih tridesetih je vreme da se pokaže zrelost za pružanje prave romanse. Svesniji smo svojih godina, kao i mlađe konkurencije, i zbog toga se oko svega više trudimo – i oko posla i oko žena. A kada se radi o seksualnom potencijalu, zreliji muškarac zna da je vrhovni zakon ljubavnog umeća kvalitet, a ne kvantitet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)